Pomoc s návrhem detektoru s optočlenem
Moderátor: Moderátoři
Neznám optočlen, který by uměl takhle easy a instantně řešit takové snímání. Jestli ho znáš, dej vědět, něco mi uniklo, nebo možná celý život tápu a nevím o tom.
Obávám se, že jediné řešení co by se dalo použít je buď snímací kamera, nebo křížové použití třeba infračidel s fresnelovýma čočkama. Něco podobného řešil jeden človíček jako diplomku pokud vím právě kamerou a víceúrovňovým softwarem, pracují na tom pokud vím v Brně dodnes.
-
unknow
jéje
+++ díky za návrhy, ale stále tomu nerozumím
-
unknow
Pustím program na PC. Nastavím, aby od půlnoci zapnul snímač. Čili od 24:00 pustí COM port na výstup Log.1. Snímač se pustí. V tu dobu budu tvrdě spát. Čili oči budou v klidu. Pokud se pohnu a podobně, tak mi rpogram vyhodnotí, že to bylo v nedostatečné míře a nic neudělá. Až začne REM spánek, tak se oči začnou rychle pohybovat. Snímač mi to zachytí a program na PC vyhodnotí. Pokud to bude v pořádku, tak začne blikat s LED diody tak, že na výstup B začne poušťet přerušovaně signál. Popřípadě přehraje zvuk - což je otázka programování. ...tak .. lehké ne? Jeden optek a dvě diody + potenciometr pro nastavení svítivosti diod. Už to bylo jednou postavené a fungovalo to (prý). copak tady nikdo neví jak něco takového postavit?
-
unknow