Hurá do vesmíru (odděleno)
Moderátor: Moderátoři
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
ok1hga píše:EKKAR píše:M31 alias Messier31 se do nás trefí na 1 000 000%
. . . za 3,75 miliardy let
Já vím, ale Glieze má přifrčet za 980 miliónů let a to je proti M31 přeci jenom dost brzo.
Ale co, do tý doby si na nás zcela určitě blikne nějaká potvora a bude pokoj. Teoreticky už za minutu, hodinu, zítra, za týden, měsíc, rok, deset, dvacet let. To je pro mě aktuální.
A kutilmile - nelituju tě
- Artaban001
EKKAR píše:Jestli myslíš vysokoenergetickej gama záblesk, tak si uvědom jednu věc - v momentě kdy přijde, už bude každýmu všecko jedno. Energie toho záblesku funguje podobně jako kulka do palice - BUM a TMA...
No na zrovna odvrácený polokouli to Bum, tma nebude....
Jednoduše si spočítej momenty hybnosti sebe a sebou vyfukovanýho "tělesa" = plynu - rychlost krát hmotnost se podle Newtona III musí rovnat zase rychlost krát hmotnost a zjistíš velice jednoduše, o kolik m/s urychlí 80-90kilovýho chlapa jeden prd čítající pár desetin gramu plynu vypšouknutej rychlostí pár desítek centimetrů za vteřinu ...Artaban001 píše:Zase jsem koukal na ISS a poslední dobou jsou častý videa z vnitřku. Koukám, jak se tam pohybují a ono to vypadá, jako když plavou potápěči. A napadla mě takhle dosti šílená blbost: když jsem viděl, jak tam jeden z těch astronoutů levitoval, tak jestli by dokázal průměrný p..d udělit člověku ve stavu beztíže nějaký pohybový moment (reaktívní pohon na ...). nebo když budu pusou vyfukovat vzduch, tak jestli se budu taky pohybovat ...
Ba jo, bude - ty energie u těch záblesků jsou tak vysoký, že projdou bez velkejch ztrát i 2x šetřícím se oslem skály ...Celeron píše:EKKAR píše:Jestli myslíš vysokoenergetickej gama záblesk, tak si uvědom jednu věc - v momentě kdy přijde, už bude každýmu všecko jedno. Energie toho záblesku funguje podobně jako kulka do palice - BUM a TMA...
No na zrovna odvrácený polokouli to Bum, tma nebude....
A kutilmile - nelituju tě
http://www.kosmonautix.cz/2016/04/zive- ... do-sluzby/
https://youtu.be/x8y6nANi32U