Hurá do vesmíru (odděleno)

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

#286 Příspěvek od Celeron »

Tak jsem se dnes na druhým programu v pořadu Vesmír dozvěděl, že do naší sluneční soustavy celkem fofruje hvězda Glieze 710 a že až se přiblíží k Oortově mračnu, tak si zahraje s objekty v něm na bowling a ty pak houfně budou trefovat Zemegulu. 8O Bojím, bojím! Ale pokud prý budeme mít kliku, Glieze 710 nás mine. Tak to jsem se zase uklidnil :)
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
konosuke

#287 Příspěvek od konosuke »

neboj, neboj, vrchní komandér Aštar, jeho poručíci Quetzal, Ptaah a Semjase bdí a ji odkloní - jak nebezpečnou kometu Hale - Bopp
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
p32

#288 Příspěvek od p32 »

Celeron píše:Ale pokud prý budeme mít kliku, Glieze 710 nás mine. Tak to jsem se zase uklidnil :)

Buď klidnej, ale nemine nás. To zase uklidňuje mě. :lol:
EKKAR

#289 Příspěvek od EKKAR »

A pokud nás mine, tak M31 alias Messier31 se do nás trefí na 1 000 000% ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
ok1hga

#290 Příspěvek od ok1hga »

EKKAR píše:M31 alias Messier31 se do nás trefí na 1 000 000%

. . . za 3,75 miliardy let
EKKAR

#291 Příspěvek od EKKAR »

Já vím že nás už to trápit nebude, ale je to jedna z mála opravdu tutovejch jistot na tomhle bídným světě ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Celeron

#292 Příspěvek od Celeron »

ok1hga píše:
EKKAR píše:M31 alias Messier31 se do nás trefí na 1 000 000%

. . . za 3,75 miliardy let

Já vím, ale Glieze má přifrčet za 980 miliónů let a to je proti M31 přeci jenom dost brzo. :wink:
Ale co, do tý doby si na nás zcela určitě blikne nějaká potvora a bude pokoj. Teoreticky už za minutu, hodinu, zítra, za týden, měsíc, rok, deset, dvacet let. To je pro mě aktuální. :(
Jirka

EKKAR

#293 Příspěvek od EKKAR »

Jestli myslíš vysokoenergetickej gama záblesk, tak si uvědom jednu věc - v momentě kdy přijde, už bude každýmu všecko jedno. Energie toho záblesku funguje podobně jako kulka do palice - BUM a TMA...
Artaban001

#294 Příspěvek od Artaban001 »

Zase jsem koukal na ISS a poslední dobou jsou častý videa z vnitřku. Koukám, jak se tam pohybují a ono to vypadá, jako když plavou potápěči. A napadla mě takhle dosti šílená blbost: když jsem viděl, jak tam jeden z těch astronoutů levitoval, tak jestli by dokázal průměrný p..d udělit člověku ve stavu beztíže nějaký pohybový moment (reaktívní pohon na ...). nebo když budu pusou vyfukovat vzduch, tak jestli se budu taky pohybovat (jsem uvnitř stanice, kde je normální atmosféra, jako na zemi). A jinak zjištění: nikde jsem tam neviděl žádnou židli, či křeslo. Asi to je tam zbytečný.
Celeron

#295 Příspěvek od Celeron »

EKKAR píše:Jestli myslíš vysokoenergetickej gama záblesk, tak si uvědom jednu věc - v momentě kdy přijde, už bude každýmu všecko jedno. Energie toho záblesku funguje podobně jako kulka do palice - BUM a TMA...

No na zrovna odvrácený polokouli to Bum, tma nebude....
Jirka

EKKAR

#296 Příspěvek od EKKAR »

Artaban001 píše:Zase jsem koukal na ISS a poslední dobou jsou častý videa z vnitřku. Koukám, jak se tam pohybují a ono to vypadá, jako když plavou potápěči. A napadla mě takhle dosti šílená blbost: když jsem viděl, jak tam jeden z těch astronoutů levitoval, tak jestli by dokázal průměrný p..d udělit člověku ve stavu beztíže nějaký pohybový moment (reaktívní pohon na ...). nebo když budu pusou vyfukovat vzduch, tak jestli se budu taky pohybovat ...
Jednoduše si spočítej momenty hybnosti sebe a sebou vyfukovanýho "tělesa" = plynu - rychlost krát hmotnost se podle Newtona III musí rovnat zase rychlost krát hmotnost a zjistíš velice jednoduše, o kolik m/s urychlí 80-90kilovýho chlapa jeden prd čítající pár desetin gramu plynu vypšouknutej rychlostí pár desítek centimetrů za vteřinu ...

Celeron píše:
EKKAR píše:Jestli myslíš vysokoenergetickej gama záblesk, tak si uvědom jednu věc - v momentě kdy přijde, už bude každýmu všecko jedno. Energie toho záblesku funguje podobně jako kulka do palice - BUM a TMA...

No na zrovna odvrácený polokouli to Bum, tma nebude....
Ba jo, bude - ty energie u těch záblesků jsou tak vysoký, že projdou bez velkejch ztrát i 2x šetřícím se oslem skály ...
lesana87

#297 Příspěvek od lesana87 »

EKKAR píše:Ba jo, bude - ty energie u těch záblesků jsou tak vysoký, že projdou bez velkejch ztrát i 2x šetřícím se oslem skály ...

Pokud takový gama foton projde bez výraznější interakce zeměkoulí, tak tím spíš projde bez jakékoliv interakce člověkem a žádná tma nebude.
ok1hga

#298 Příspěvek od ok1hga »

Celeron

#299 Příspěvek od Celeron »

Překvapuje mě, že ty Merliny mají do ruda rozžhavený trysky. Někde jsem četl, že pokud je tryska chlazená průtokem kapalnýho kyslíku než jde do motoru, tak její teplota je do 200 stupňů. Nemají tyhle motory náhodou ablativní trysky jako měly třeba SRB raketoplánu? Na webu jsem k tomu nic nenašel.
Jirka

ok1hga

#300 Příspěvek od ok1hga »

od startu k přistání na plošině . . .

https://youtu.be/xN3CSgNbf8Y
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“