Oprava spodního koše v myčce nádobí - čím zapatlat rez?
Moderátor: Moderátoři
Oprava spodního koše v myčce nádobí - čím zapatlat rez?
Vytrhnul jsem ji, ale jsou tam stále dvě otevřené rány.
Daly by se něčím zapatlat? Epoxydem, silikonem,...? Aby to vydrželo poměry v myčce a nebylo to příliš jedovaté.
Pokud máš možnost potáhnout si to nějakou odolnou gumou, nebo umělou hmotou (vůči teplotě, solím a alkáliím), a koš se dá ještě opravit, nebylo by špatný z něj zbytky tý umělý hmoty zbavit (chemicky, vypálením), koš mechanicky očistit, opravit, odmastit (nejlíp alkalicky), odmořit (třeba pomocí H₂SO₄), pokovit ho nekorozivním kovem (snad by stačila měď, nebo zinek, možná nikl, nebo jestli máš možnost pochromování) a pak na něj nanýst nějakej ten ochrannej gumovej, nebo umělohmotnej povlak.
Nebo si sežeň jinej koš.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
https://www.google.cz/search?q=samovulkaniza%C4%8Dn%C3%AD+p%C3%A1ska&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=vR8JV_qXA6mp6ATWp6CYBA
Má vydržet 95°C
Náhradní koš pro tento typ jsem na netu nenašel a těch pár, co prodávají stojí tak 1500Kč. Myčka má asi 14let, takže než se koroze spoje T posune na další křížení, bude po myčce.
Chtěl jsem něco zkusit pro klid duše, co nebude škodit. Musí to vydržet teplotu do 70 stupňů a hlavně odolat mycím práškům. Takže dost náročné a agresivní prostředí. Proto si myslím, že elektrikářskou pásku asi ne a nevím, co konkrétně je "vhodná barva".
Každopádně cokoliv asi bude lepšího než nic...
A až se to eventuelně za čas odloupne,není problém to jednoduše opět opravit.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Koupit nový koš je dost nereálné, páč jsem jsem je na netu v žádné nabídce nenašel. Ale nehledal jsem moc usilovně. Typ je BOSCH Silence Comfort asi z roku 2003(?). Obrážet sběrné dvory taky nebudu, při dnešních přísných předpisech bych asi musel věnovat spoustu lahví Rumu a tvrdých Spart po všech SD v Brně.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
http://www.sbazar.cz/kuchyneulbert.cz/d ... s-do-mycky