LCD Panasonic TX L32U3E obcas nefunguje (13x cervena led)

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#16 Příspěvek od PeteBurns »

Presne tak, okrem toho kym je to este ako-tak pojazdne, niekto sikovny by to vedel zachranit, ak sa do toho pustis sam, asi to uz bude naozaj iba na diely :) Ja osobne by som to bud dal spravit, alebo predal v celku nerozvrtane ;)
derick

#17 Příspěvek od derick »

Samozrejme, ze by som ho predal s popisom zavady, do reflowu v domacich podmienkach nejdem. Zatial vsak stale ide, tak uvidime.
derick

#18 Příspěvek od derick »

TV bezi uz viac 14 dni bez problemov. Zapinam ju len cez hdmi z boxu. Tak neviem, kedy sa zavada znovu prejavi.
derick

#19 Příspěvek od derick »

Takze po mesiaci to zase chciplo. Po zapnuti sietoveho vypinaca okamzite cvakne rele. Po zapnuti TV svieti zelena led bez obrazu. Asi po dvoch minutach znovu precvaknu rele a stale svieti zelena. Potom asi po 5 minutach cvakne rele a 13x cervena.
Zaujimave, ze aj len po zapnuti do siete v rezime STB, po 5 minutach samo precvakne rele a po dalsich 3-4 minutach svieti 13x cervena led.

Pokusil som sa o reflow. Z kazdej strany som BGA zalial fluxom. Asi 5-7 minut som to drzal na 230st. a potom pomale ochladenie 5-7 min. Bohuzial ziadna zmena.
dj_rizek

#20 Příspěvek od dj_rizek »

230 stupňů je málo to by ti pomohlo možná na olovo, bezolovo se pájí vyžší teplotou,pokud jsi to dělal stejně před tím,tak jsi docílil možná pokroucení a proto se chytlo.Když vezměš ještě v uvahu že ti odebírá teplo deska a tavidlo už máš po tý tvý době neaktivní není divu že to nejde.
Součástky SMD pro bezolovo mají v datasheetech napsanou teplotu kterou snesou po nějakou dobu příklad 260°C po dobu 20 sekund a podle toho se nastavuje profil pro reflow (vlnu),bezolovo slitina SAC305 se taví při 217°C, pokud je tam SN100 (v poslední době dost používaná )tak pak dokonce 227°C
derick

#21 Příspěvek od derick »

Tusil som, ze pod tym BGA bude riadny hnoj. Ten reflow mi jednoducho nejde a lutujem, ze som s tym zbytocne stracal cas. (mozno je zavada v zdroji a nie v BGA)
Vraj su na ebay nejake univerzalne LVDS dosky. Dalo by sa to aplikovat to tohto TV. Potrebujem iba HDMI vstup na full HD panel.
derick

#22 Příspěvek od derick »

Riesil som podobny problem s LCD Sharp 32D44E. Ten sa tiez nezapinal a bolo to koli slabej CCFL trubici.
Myslim ze aj ten Panasonic mal podobny problem a cely ten reflow BGA, bola uplne zbytocna a zavadzajuca zalezitost.
houmr

#23 Příspěvek od houmr »

Mě takhle lehala Panasonic plasma. typ TX42 něco, musel bych se na ní podívat. Běžela vždy několik hodin, pak lehla. Po vypnutí a zapnutí jen 13x blikala. Druhý den zase podobně dlouhá doba. Zkoušel jsem hledat teplotní závislost nějaké součástky, bez úspěchu. Nakonec jsem vyměnil zdroj, který jsem tam dobastlil z jiného Panasonicu. A od té doby to běhá už víc než rok.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“