Kontrola ext. disku problem

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
robo

Kontrola ext. disku problem

#1 Příspěvek od robo »

Pripojil jsem externi 2.5 disk pres usb rozhrani do ntb. W7 zahlasily ze by bylo dobre udelat kontrolu disku. Dal jsem ano a ted to uz 2 hodky stoji na jednom miste, viz obrazek. Disk bude asi 160GB. Oknem se neda pohnout, ani storno nejde. Stale sviti ledka na tom disku. Dal jsem disk odpojit, ledka parkrat zamrkala a system zahlasil ze se disk pouziva a nelze ho odpojit. Pokud bych ho odpojil natvrdo asi bych mohl prijit o data na disku a to nechci. Ale co s tim ted ? Dekuji za radu.
Přílohy
kontrola hdd.jpg
(20.1 KiB) Staženo 124 x
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

Zruš kontrolu přes Správce úloh - hned nahoře první záložka odleva se jmenuje "Aplikace", tu otevři ana na "Kontrolu disku X" klikni pravým a dej "Ukončit úlohu". Systém se možná zeptá, jestli to chceš učunit ihned, tak to potvrď a budeš to mít vypnutý. Exterák odpoj, chvíli počkej, znovu ho připoj a až se objeví požadavek na kontrolu, dej "Pokračovat bez kontroly".
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Standa99

#3 Příspěvek od Standa99 »

Systém nejspíš zareagoval na změnu ve SMARTu, tak se na něj podívej, jestli má cenu tomu disku ještě důvěřovat.
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
robo

#4 Příspěvek od robo »

Udelal jsem jak radi EKKAR. Pote jsem disk pripojil a kontrolu uz nechtel a data jsou ok. Uff. Co me stve tak i kdyz disk neotevru a dam odpojit tak me os hlasi ze je zarizeni momentalne pouzivano..... Takze jedine natvrdo odpojit. OS Win7. S.M.A.R.T hodnoty jsou v norme, najeto 2 300hodin.
EKKAR

#5 Příspěvek od EKKAR »

To dělá systém, on si kvůli zkrácení doby vyhledávání naindexuje obsah média. Dělá to na základě předvolby, defaultně to indexování je nastavený na "ano", aby ses toho zbavil, musel bys někde v hlubinách nastavení zrušit možnost "Indexovat obsah médií" - ale jak se tam přesně leze ti z hlavy neřeknu, musel bych to nejdřív sám dohledat.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Standa99

#6 Příspěvek od Standa99 »

Nějaký výpis by měl být v Prohlížeči událostí. Teď se dívám zpětně a ten disk je ve FAT32?
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
robo

#7 Příspěvek od robo »

NTFS
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“