Porty Mega 2560
Moderátor: Moderátoři
Porty Mega 2560
G-code má tvar M42 Pxxx Sxxx. Vyčetl jsem že u PWM portů je S0 log0 S255 je log1 a cokoliv mezi pulsuje, třeba S127 dává střídu 1:1. U non PWM se někde píše, že lze zadat pouze 0 a 1, jinde zase jen 0 a 255. To je detail, možno odzkoušet.
Ale mám problém s parametrem Pxxx. Ve schematu Ramps 1.4 chci použít na nevyužitým Aux2 digitální port 40, 42, 44. Jenže nevím, jakej je to skutečnej port na Mega 2560, jestli to je PWM, kolik má povolený proud a pod. Podle pinoutu pokud je číslování portů fialová 0-69, tak to neodpovídá, port 40 jde na displej připojený na Ramps. Není to číslování portů nakonec daný definováním v FW?
Další problém je, který porty lze opravdu použít, nemusí se náhodou inicializovat jejich směr a vlastnosti? Hledání v tý hoře výpisů FW, to bude dílo...
Není tady prosím někdo, kdo to dokáže polopaticky vysvětlit?
Díky
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
lesana87 píše:D40 je PG1, ten hw PWM neumí, D42 je PL7, ten taky hw PWM neumí, D44 je PL5, ten umí hw PWM, je to kanál C časovače 5.
Já tohle na pinoutu vidím, ale problém je, že na Ramps port D40 (PG1) jde na konektor na který se připojuje LCD displej a ne na AUX2. Právě to je ta nesrovnalost v číslování na kterou jsem se ptal. Nemůžou to mít nějak předefinovaný v FW?
Třeba u řízení serva M280 P0 S1500 (servo 1, středová poloha) taky není servo připojený na D0 ale na D11. A to je na beton, funguje mi to.
Díky
Takže mám tři dotazy:
To se dá ten PWM pro konkrétní bit programově zrušit?
Pokud by ty 3 datový piny na AUX 2 nestačily, lze použít A5, A9, A10, A11, A12 jako výstupy? Předpokládám, že by se potom volaly jako P59, P63, P64, P65, P66. Jak je to ale s nastavením těhle portů aby se chovaly jako digitální výstupy? Předpokládám, že to musí být někde v FW. Zkusil jsem na A5(P59) poslat M42 P59 S0 nebo S255 a nereaguje.
A poslední dotaz, podle chování výstupů mají vnitřní odpory na VCC. Jak velký proud proti +5V můžu z pinů brát? Nebo prosím aspoň odkaz, kde to je popsaný. Vidím, že v tom děláš a že to máš v hlavě.
Díky