CTV2137A stereo
Moderátor: Moderátoři
Schému používam v SM 7.1
K akému účelu slúži signál EHT (pin 38 IO NL301)?
Zvádzalo ma to na mäkký zdroj, ale to sa nepotvrdilo. Už mi napadá len ten procesor (upínanie js. zložky).
Pozrel som poznámky a zistil som, že tento problém s ním bol už vtedy a i že strieľalo trafo. Nie je mi jasné, ako sa dostal z domu. Musel som sa nejak pomýliť. Ale naspäť už evidentne nepôjde.
I když je to analog, ten obvod je už řízen počítačem. Nemá to někde v menu nějakou "geniální" funkci?
Když to nepřestane, regeneruj baňu, kvůli svodům. Pokud svody ani po regeneraci nezmizí, tak dej do série se žhavením tlumivku, aby tekl menší proud.
( odstranění svodu katod napětím mínus 900V měkký zdroj mezi G1 a katodami žhavení vlákna 50% , televizor vytažený ze zásuvky, změřit svod při žhavení vlákna 100% a když bude i potom stále velký, tak tlumivku do série se žhavením, potom svod klesne určitě)
Televizor sice má automatickou regulaci katodových proudů, ale pokud je jedna katoda rozhozená víc než 10x oproti ostatním, tak ani automatika už nefunguje.
Svod měřit mezi katodami a žhavením ( vlákno pod proudem, bez vn)
Rozmer skákal po odpojení BCL v dôsledku prejasenia a tedy preťaženia zdroja a následnom poklese napätia. I biela "potmavla" a čo bolo blízko bielej, všetko sa zlialo v jednu "kaluž". Po opätovnom pripojení je to v poriadku.
Obávám se, že k takovému měření nedojde. Něco mi říká, že Duvsan a osciloskop se moc "nemusí".xsc píše:Asi bych se podíval osciloskopem, jak stabilní jsou signály přímo na katodách a jestli se to liší od výstupu IO. Jestli se mění úroveň černé proti zatemňovacímu impulzu (ten by měl být stabilní a černá by se proti němu měla posouvat jen regulací jasu)...