ŠkodaAuto COLUMBUS-spálená součástka

Poruchy, opravy, rady, návody (kromě návodů na UNLOCK !)

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Michal22

#16 Příspěvek od Michal22 »

Tak jak zenerka- katodou na plus napájení, anodou na GND.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od otakarv »

Jen ještě bych potřeboval vědět zda jednosměrný transil znamená bipolární nebo unipolární jak označují např. v GM.
Tu jsem se např. dočetl toto:"Do Fabie jsem použil bipolární transil (libovolná orientace zapojení)". Tak včil nevím :nevim:
ZVUK2000

#18 Příspěvek od ZVUK2000 »

Tak jak už psal někdo výše. Unipolární je ochrana proti předpětí, ale i přepolování ( z jedné strany transil z druhé dioda). Bipolární jsou vlastně dva transily zapojené antiseriově.
Jodr

#19 Příspěvek od Jodr »

Jednosměrný transil je UNIpolar - BIpolar je obousměrný. Jinak je zapojený jako ochranná dioda tzn. "značením" jako "katoda" na +. U bipoláru je to pochopitelně jedno.
Jen blbec se učí svými chybami opakovaně....
BOBOBO

#20 Příspěvek od BOBOBO »

Pokud to děláš pro sebe , tak bych tam dal antipolárně diodu a já pro sebe nejspíš nic . Ty se chystáš zapojit rádio obráceně ?
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od otakarv »

Dělám to pro syna ne pro sebe. Raději bych tam tu ochranu dal pro všechny případy, člověk nikdy neví. Hledal jsem kde mají 16V transily 1500W, našel jsem v TME ale právě ty nemají momentálně skladem.
Stále mi nejde do hlavy, proč tam byl originál na 27V :?: .
Naposledy upravil(a) otakarv dne 16 dub 2016, 09:25, celkem upraveno 1 x.
EKKAR

#22 Příspěvek od EKKAR »

Protože "automotive" specifikace doporučuje pro elektroniku určenou do auta se 12V instalací dodržovat maximální provozní napětí 18V - stačí se podívat do datašitu třeba TDA2003 http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet- ... A2003.html nebo TDA2005 http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet- ... A2005.html
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od otakarv »

Karle, já jsem se překlepl, má tam být na 27V. Už jsem to opravil.
Kvicala_r

#24 Příspěvek od Kvicala_r »

Nechce se mi hledat nějaké testovací specifika pro interior vybavení, ale tuším že zrovna VW má pro exterior lighting test 27V po dobu jedné minuty. Zařízení může být hodnoceno snad jako C (přerušení funkce), ale po odeznění stavu se musí vrátit do funkčního stavu bez poškožení.
Důvodem je, že už se zde začíná používat předpoklad křupanství a připojení při startu s podporou z druhého vozidla (startovací kabely) na 24 systém náklaďáku.
EKKAR

#25 Příspěvek od EKKAR »

otakarv píše:Karle, já jsem se překlepl, má tam být na 27V. Už jsem to opravil.
Jo, pořád to souhlasí - těch 18V je PROVOZNÍ hodnota, na ty to ještě musí jít bez závad - a 27V je těsně pod 28V, který jsou MEZNÍ HODNOTOU, KTERÁ TU ELEKTRONIKU NESMÍ ZNIČIT - je to v těch samejch odkazech na datašity, co jsem postnul vejš.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od otakarv »

Jj už tomu rozumím, nyní jsem si pořádně prohlédl datasheed od TDA7564B co je tam osazený.
Datasheed TDA7564B
lesana87

#27 Příspěvek od lesana87 »

Mezní hodnota je 40V(50V) po dobu 50ms. On totiž ten 27V transil má maximum clamping voltage 37,5V a to TDAčko to musí snést než shoří pojistka. :)
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od otakarv »

Sehnal jsem transil sice né SMD ale s vývodama tento, parametrama odpovídá tomu originál SMD co má označení 27A (1.5SMC27AT3), alespoň si myslím. Katodu jsem připojil na + anodu na -, napojili jsme to do auta kde již bylo takovéto autorádio odzkoušeno, zapli a ani ťuk, takže tam bude ještě odpálené kdoví co. Tajně jsem doufal že to bude pouze ten transil.
yesper26

#29 Příspěvek od yesper26 »

Pozrem ti co to je mam take radio. Tiez som opravoval. Zmeraj ci ti don ide vobec 12v. Toto radio skor pocitac je problem opravit. Dalej zmeraj ci v nom najdes 5v. Potom na predny panel musi ist 3x po 5v. Ak ide 2x tak je daco vadne. Ja som mal vadny pwm controler svab PIC... no moze byt vadne toho ete viac ten svab ma oscilator teda je pri nom keystal a treba kuk ci kmita. Ale bez trackeru a druhym funkcnym radiom pidla ktoreho si pozres ake maju byt priebehy s nim nehnes. Este vyber koncak a skus zapnut.pozri napajaciu cast kde su 4 cievky z vrchu a zospodu 4 mosfety ci je to ok. Je to na tuner doske.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od otakarv »

yesper26, děkuji Ti za snahu mi pomoci ale syn již toto autorádio dal pryč takže jej nemám doma ale možná pro příště budu mít se čeho chytit.
Odpovědět

Zpět na „Autorádia“