P: Intel Core2Duo E7400 [SLEVA 25%]
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Ano, HT není přetaktování, ale zapnutí funkce v procesoru. Ten se pak bude ukazovat ve Windows jako dvojjádro, ale výkonově to zas tak moc nepomůže. Je mi divné, že by to i v tom starém BIOSu někde nebylo, HT přišlo ještě se starším P4 Northwood.ZdenekHQ píše:HT tuším není přetaktování, i když z principu se bude chovat podobně...
Jinak krátkou informaci o typu procesoru zobrazí i DXDiag.
Jenže zrovna ten zmiňovaný C2D E7400 by v ní nešel (kvůli FSB a napájení, viz CPU support list), fungoval by druhý uvedený, pomalejší E2180. Ona zvládá C2D, ale starší generace (řadu 6000/4000). To už je lepší bazarově sehnat kombinaci C2D + G3X/G4X čipset desku + 2GB DDR2 a je to výrazně lepší a rychlejší řešení než kupovat sice novou, ale extrémně zastaralou desku.ZdenekHQ píše:1300Kč za desku + 200Kč za procesor pro mě není nijak hrozná cena, protože můj čas je daleko dražší.
ZdenekHQ píše:Funguje to podobně jako DOS ? T.j. spustím ISCPU > log.txt ?
Jo, zhruba tak by se to dalo použít, ale jednak je to LSCPU a jednak se to píše malejma, protože systém, respektive interpretr BASH (nebo DASH), je citlivej na velikost písmen. Proto je drtivá většina těchhle příkazů psána malým písmem (snad až na X a Xorg; teda v Debianu).
Jestli tam chceš risknout E2180, můžeš ho mít za pade (+ poštu; můžu důkladně zabalit a poslat to jako dopis v obálce). Je dvougigahertzovej, ale použitelnej.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill