Actidamp mk3 brum
Moderátor: Moderátoři
Actidamp mk3 brum
Bez přívodních kabelů sice brumí velmi slabě ale neměl by.Popřipojení kabelů a spojení s gramofonem je brum už značný.Zdroj je standartní symetrický s 2x 3300uF kondenzátory pro filtraci je v plastové krabičce metr od předzesilovače.brum se neztratí ani po spojení uzemnění z grama s preampem.Kde může být chyba?
Vše záleží na charakteru brumu, nejde to takhle jednoduše ukázat a "tady to je".
Actidamp je přesně jak vyšel v amaru i všechny součástky jsou naprosto stejné jak je napsáno v návodu takže třeba by si zasloužily nějaké součástky vyměnit za dnes už lépe sehnatelné a kvalitnější než kdysi.
Cinch konektory jsou přimontovány vodivě na čelní panel, stínění vstupních propojovacích kablíků je připojeno na obou koncích a tak spojuje elektrickou zem s mechanickou. U výstupu je stínění připojeno jen na DPS.
Vzhledem k potřebě dlohodobě stálého vodivého spojení všech dílů skříńky je potřeba pod matičkami a šroubky odstranit nevodivý elox a kde to jde použít vějířové podložky.
Tolik Ing. Robert Kovář alias reeb
Píšu fakt pomalu
A ještě, máš li tu DPS z obrázku, tak jsi tu chybu na desce opravil ?
Ale brum je tam pořád ale nedělá to actidamp spíš přívodní kabely.
Pokud k actidampu nejsou připojeny kabely od gramofonu je ticho i na max hlasitost pokud připojím kabely od gramofonu k preampu už je tam slabý brum.Při přehrávání to není slyšet jen v tichých pasážích ho slyším.
Zkoušel jsem asi 7 různých kabelů různých délek i typů změna minimální.
Uzemnění nic neřeší brum berou kabely od gramce.Když jsem měl gramofon (Pro-Ject RPM5) zapojený do integrovaného zesilovače kde je RIAA integrovaný tak bylo ticho.
Šlo by nějak upravit v actidampu vstup aby nebyl tak citlivý?
Actidamp je na originálních deskách i součástky jsou přesně jak to vyšlo v amaru.
Tady je nahraný brum přes telefon volume bylo skoro na plno nejlépe poslouchat přes sluchátka https://uloz.to/!XWtVs99vfezV/brum-mp3
Jestli to s ProJectem nebrumí, znamená to pohrát si s gramofonem, který brumí.
Vlákno jsem promazal od OT.
Stále čekám, jestli se ten brum podařilo vyřešit, a čím to bylo.
Vyzkoušel jsem jiný gramofon (NC580) s jinou přenoskou-žádná změna.
Takže problém jsem začal hledat v dampu.Jsou osazeny tři elektrolyty a ty už něco pamatují tak jsem je vyměnil.
Pozice C21 a C22 byl původně 10uF dal jsem 47uF.
Pozice C12 byl 5uF dal jsem 10uF.
A brum je o 50% slabší,takže buď mi to leze ze zdroje nebo ještě ty C21 a 22 vyměním za větší kapacitu.