B73 MAGIč

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
robinfrys

B73 MAGIč

#1 Příspěvek od robinfrys »

Prosím nemáte někdo vrchni plexisklo na magnetofon B73 mě prasklo.
Hill
Administrátor

#2 Příspěvek od Hill »

To není plexisklo, ale polystyren. Jestli si troufáš a nerozmažeš to okolo, stačí na slepení aceton, do kterého rozpustíš předem trochu naškrábaného polystyrenu třeba z krabičky od kazety nebo z rozbité cívky pásku (ten aceton rozpouští původní materiál a ten by tam pak chyběl, proto si musíš vyrobit to lepidlo).
Když se ti to rozteče, povrch zmatní a už se špatně a dlouho brousí a leští, takže musíš opatrně.
MetalGod

#3 Příspěvek od MetalGod »

Stačí rozpustit i pěnovej polystyrén - jde to bez škrábání/mletí, rozpustí se hned. Lepší, když tohle lepidlo bude mít konzistenci třeba chemoprénu, nebo i o něco hustší, rychlejc vytvrdne a nebude mít tendenci se rozlejt po okolí.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
konosuke

#4 Příspěvek od konosuke »

nebo toluen (mythylbenzen) tím se lepily ulomený křidýlka unášečů B400 apod. které běžně nešly sehnat... v krajnosti výroba kusovka na zakázku
v Koplast Jedovnice ale to nebude levná legrace
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
MetalGod

#5 Příspěvek od MetalGod »

Ne každej má toluen díky feťákům k dispozici. Ale tak stačí nitroředidlo C6000, tam mj. toluen taky je. Nebo stejnou službu udělá aceton.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
konosuke

#6 Příspěvek od konosuke »

synci, a co lep vteřiňák za bůra z tržnice ? opravil jsem takto ramínko gramošáska HC43 co mělo plastovej konec u protizávaži
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Hill
Administrátor

#7 Příspěvek od Hill »

To ramínko není průhledné, navíc za kloub je hůř vidět, tam to můžeš lepit vším, co to udrží, vzhledově to neruší.
robinfrys

#8 Příspěvek od robinfrys »

Mno díky za rady, lepit sem zkusil sekund.lepidlem ale marně ja to tak nešikovně prasklé že par kosuíčku chybí a ten bíly flek se udelal:( a me to docela štve tak kadyby náhodou někdo vlastnil budu potěšen dik yza rady.. a pokud je tu nějakej servisak co dokaže servisovat pak i ocením ostravsky kraj.. díky
konosuke

#9 Příspěvek od konosuke »

Je ten plast dekl tvarem hodně složitý ? Má to nějaké panty, závěsy nebo jen volně položený ? B73 jsem neměl v ruce přes 20 let tak se nepamatuji a na fotkách to není dost dobře patrno. U starších mašin bývá bohužel často povrch odřený k nevíře, pokládají sem ocelový vercajk, TV ovládač, šálek kávy a kdeco jiného, barbaři.
No vyrobit se dá aj takáto nemožnost:
http://www.fastimages.eu/images/ps4500.jpg
robinfrys

#10 Příspěvek od robinfrys »

Ma to takove pantíky vešroubovany po stranach ,da se kryt sejmout volně není napevno uchycen ke kostře,ale ty radoby pantiky spíše plíšky jdou zasunout do orvoru v magiči a pak se to zavře a drží to ,když je magnetofon postaven ve svisle poloze ..
konosuke

#11 Příspěvek od konosuke »

aha...něco na způsob B116A apod. ve stojatý poloze který dosud mám, škoda že odklopný dekl nedrží samosvorně jako u M2405 S, stejně byly ty plastové držáky velmi lámavé, vyrobil jsem náhradu z materiálu PVC pravítka lupenkovou pilkou.
robinfrys

#12 Příspěvek od robinfrys »

Mam B73 nyni asi ok... jen se koukam poservismanovi v okoli ostravského kraje ketrý by si troufal ,udržovat stroj v dobre kondici. Chtěl bych do něj i aplikovat hlavy tvrzene ktere jsou používány v CM130 ANH200,210,220... ono to je pro odborníka ja bych to neuměl . dík y za příspěvkx případne tipy na spolehlivé servisáky oborníky:-)
PS a pokud máte někdo tip na MGF pásky nejlepe pro B73 mam odzkoušeny maxell nebo BASF FERRO HIFI 18cm dej te tip kde pořídit.
keemo

#13 Příspěvek od keemo »

nedelam reklamu, jen koukam kolem... http://aukro.cz/plastovy-kryt-na-kotouc ... 65739.html
konosuke

#14 Příspěvek od konosuke »

za tu cenu dekl dobrý
pásky (nové) už jenom leda RMG Int. (technologie EmTec, dříve Basf)
http://www.vintageaudio.cz/prodej/kotou ... fony/rmgi/
robinfrys

#15 Příspěvek od robinfrys »

Díky na ty jsem koukal a chtěl jsem objednat ale když jsem jim volal tak pasek nema zaváděcí pásek a je třeba si jej tam nalepit,,což není tak problém ale nema pokovenou vrstvu pro vypínání na začátku a konci což je celkem na prd:-(
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“