Zkušenosti s nákupy v LIDLu.

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
Celeron

#721 Příspěvek od Celeron »

Já tam dnes koupil 2 magnetický lišty na zeď na vercajk. Už jsem je jednou kupoval a docela mě překvapuje, že přilípnutej vercajk se na nich nezmagnetuje. Prostě klíče a razníky 3 mm podložku nepřitáhnou. A na Lidl jedno pozitívum, nemá se na tom co rozbít a ani žádný kurvitko jsem dosud neobjevil. :)
Na tu plynovku jsme tam koukali s nějakým chlapem a ten prohlásil, že hulí celej život a plní si zapalovače ale není si jistej, zda se u nás na to sežene kartuš s plynem. No nekouřím, nedokážu posoudit. :wink:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
OK2STO

#722 Příspěvek od OK2STO »

V té plynovce je náhradní kartuš s plynem a lze použít běžně dostupné kartuše v každé trafice, je to napsáno v návodu té plynovky. Koupil jsem ji a jsou tam 4 různé nástavce na pájení i na opalování.
FHonza

#723 Příspěvek od FHonza »

Neodolal sem a koupil si jí. Plnit lze plynem z trafiky, pasuje tam běžný "konec" na plnění zapalovačů. Jinak celkově působí dost "plastově" a křehce. Plasty na rukojeti vrzají o sebe a trochu nešetrné zacházení bude určitě hned poznat. Ostatně v návodu je doslova:
"Plynová páječka nebyla konstruována pro komerční, řemeslné nebo průmyslové použití, nýbrž pro soukromé použití při hobby činnosti a pro domácí kutily."

Na druhou stranu, zkoušel sem s ní spájet dohromady dvě Ø4 mm měděné trubičky a šlo to krásně.
Hydrawerk

#724 Příspěvek od Hydrawerk »

Celeron

#725 Příspěvek od Celeron »

Hydrawerk píše:http://www.lidl.cz/cs/4701.htm
http://www.lidl.cz/statics/lidl-cz/ds_d ... rcrest.pdf

Škoda že: ". Ostatní výrobky značky “Silvercrest“, včetně dalších výrobků společnosti Targa GmbH, nejsou tímto opatřením dotčeny." Hned bych jim vrátil ultrazvukovou pračku co se rozsypala po cca 10 hodinách provozu. :(
Jirka

Hydrawerk

#726 Příspěvek od Hydrawerk »

To by šlo reklamovat, ne?
Celeron

#727 Příspěvek od Celeron »

Hydrawerk píše:To by šlo reklamovat, ne?

Nešlo. Před pár měsíci skončila záruka. Těch 10 hodin je jenom spočítanej odhad. Jedno čištění je 6 minut a zase tak často tu pračku nepoužívám. Kdoví, jestli to za 2 roky vůbec 10 hodin natočilo.
Jirka

Jirka
Kontaktovat uživatele:

#728 Příspěvek od Jirka »

Poslední nákup: míchač barev a stavebních hmot za 1400,-. Přes léto ho zapřáhnu, tak snad přežije. Když ne -> 3 roky záruka.

Od čtvrtka je v akci vrtací a sekací kladivo. Vypadá zajímavě, pro moje využití by mohlo stačit. Opět 3 roky záruka.
Co vy na něj?

A k tomu sady vrtáků 50 a 80cm.
Přílohy
273100_02_f.jpg
(164.52 KiB) Staženo 41 x
Hydrawerk

#729 Příspěvek od Hydrawerk »

Nutno porovnat s nabídkou v nějakém hobbymarketu. Za cenu kolem 1500 Kč lze sehnat mnoho různých vrtacích kladiv. http://vrtaci-kladiva.heureka.cz/einhell-bt-rh-900/
FHonza

#730 Příspěvek od FHonza »

U kladiva se podívej jaký to má poměr síly úderu k hmotnosti. Ty levné váží se stejnou sílou úderu klidně o 2.5kg víc. A to se pak nadřeš. Tohle bude tak kolem 2.4 J. A jestli váží víc než 4kg, tak bych ho nebral.
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#731 Příspěvek od Jirka »

Píšou 3J a hmotnost 3,6kg. Ale jestli to je pravda....
FHonza

#732 Příspěvek od FHonza »

Tak to je papírově slušný kladivo
Celeron

#733 Příspěvek od Celeron »

Otázka taky je, jaký jsou ty přiložený nástroje. Já koupil před mnoha lety v Lidlu hliníkovej kufr s asi 4 typama sekáčů a cca 8 ks různejma vrtákama. Vše SDS. Vidiový plátky na špičce to má jen dvě a celkem malý tloušťky. Ale při občasný práci dobrý, ješte jsem žádnou neupálil. Ale plochý sekáče musím pochválit, vůbec nepoznám rozdíl od Bosch originálu. A jestli se nepletu, tak to stálo pouhý dvě stovky. Za tu cenu nekoupíš ani jeden kvalitní 10 mm vrták. Snad budeš mít kliku a bude to aspoň podobně kvalitní.

to Jirka: Jsem zvědavej jak ti dlouho vydrží ta "vrtule" na konci míchací tyče. Známej koupil něco podobnýho asi za dvojku a na druhým kýblu lepidla se mu úplně rozkroutila.
Jirka

Hydrawerk

#734 Příspěvek od Hydrawerk »

Celkem pěkný stmívač z Lldlu, ale s mojí 10W LED žárovkou nefunguje úplně dobře, LED žárovka vrčí. Půjdu ho vrátit. S klasickými žárovkami je ale v pohodě. Za 169 Kč je to asi výhodné.
https://picasaweb.google.com/1062642188 ... rofiDimmer

https://picasaweb.google.com/1062642188 ... 05W827E27#
Celeron

#735 Příspěvek od Celeron »

Hydrawerk píše:Celkem pěkný stmívač z Lldlu, ale s mojí 10W LED žárovkou nefunguje úplně dobře, LED žárovka vrčí. Půjdu ho vrátit. S klasickými žárovkami je ale v pohodě.

Podle symbolu na futrálu to je jen na vláknový žárovky. Ale jestli v návodu píšou, že je to na ledky, tak by to vrčet nemělo.
Jirka

Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“