SW - pomoze niekto?

Diskuze a poradna o programátorech a programování různých obvodů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
PabloX
Kontaktovat uživatele:

SW - pomoze niekto?

#1 Příspěvek od PabloX »

Zdravim, riesim tento problem a prosim o pomoc:
Mam doma zapojene autoradio, ale bohuzial nema dialkove a nie vzdy sa mi chce vstavat z postele aby som prepol stanicu alebo pridal hlas. Rozmyslal som nad dialkovym ovladanim, mam tu jedno z nejakej starej TV, pre kazde tlacitko je urceny samostatny kod. Kody som zistoval pomocou dialkoveho ovladania k PC a programu GIRDER, ktory mi pri stlaceni niektoreho tlacitka vypise kod tlacitka, napriklad 3001, 300A a pod. Chcel by som Vas poprosit, ci by mi niekto nebol schopny napisat program pre procak ATTINY2313, ktory by mal na vstupe IR prijimac a v programe by boli zapisane kody pre tlacitka na DO. Cize ked by som stlacil tlacitko s kodom 3001, tak na niektorom z vystupov procaku sa objavi napatie ktorym budem spinat tlacitka na autoradii. Ja si so SW neporadim, viem len HW.

Nepomohol by mi niekto?

Vdaka.
luccas
Kontaktovat uživatele:

Re: SW - pomoze niekto?

#2 Příspěvek od luccas »

PabloX píše:Zdravim, riesim tento problem a prosim o pomoc:
Mam doma zapojene autoradio, ale bohuzial nema dialkove a nie vzdy sa mi chce vstavat z postele aby som prepol stanicu alebo pridal hlas. Rozmyslal som nad dialkovym ovladanim, mam tu jedno z nejakej starej TV, pre kazde tlacitko je urceny samostatny kod. Kody som zistoval pomocou dialkoveho ovladania k PC a programu GIRDER, ktory mi pri stlaceni niektoreho tlacitka vypise kod tlacitka, napriklad 3001, 300A a pod. Chcel by som Vas poprosit, ci by mi niekto nebol schopny napisat program pre procak ATTINY2313, ktory by mal na vstupe IR prijimac a v programe by boli zapisane kody pre tlacitka na DO. Cize ked by som stlacil tlacitko s kodom 3001, tak na niektorom z vystupov procaku sa objavi napatie ktorym budem spinat tlacitka na autoradii. Ja si so SW neporadim, viem len HW.

Nepomohol by mi niekto?

Vdaka.

No spíše jde oto jak se překládá to co přichází. nebo-li jak vznikne ten kod 3001 a podobně. Určitě nejde napsat if portb.7=3001 then ...
pak už by to nemusel být problém. Ale kdo ví.????
PabloX
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od PabloX »

To je pravda, len ako teraz zistit ako ten kod vysiela?
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od ZdenekHQ »

Na to bude určitě nějaká norma, protokol, použitá rychlost atd. Pak už jen software, co to přečte jako seriový data a převede do paralelního tvaru.

Např. : http://www.dhservis.cz/dalsi_1/stmivac_ ... /infra.htm
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
PabloX
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od PabloX »

No skusim daco zistit, hlavne cez ten GIRDER, mozno to tam dakde bude.
Odpovědět

Zpět na „Programování PIC, ATMEL, EEPROM a dalších obvodů“