Zháňam do neznámej rohovej brúsky šnekový pastorek na rotor.
Moderátor: Moderátoři
- Přílohy
-
20160425_173507.jpg- (198.74 KiB) Staženo 91 x
-
20160425_174556.jpg- (105.92 KiB) Staženo 111 x
Pozdravuje Vás Martin
- tiktak1953
--------------------------------
Ak nebude dobre od Kuba to kolo,vedeli by ste mi niekto zo slov.poslat ak mate aj rozne pastorky s priemerom 8mm na skusku?Ktore by nepasovali,pripadne vsetky ak by nepasovali by som vratil.Zaplatil by som .Dik.
- tiktak1953
Asi takovej, milej Jáno, že jsou věci, který (s)(do)(u)(pře)bastlit dokážeš, ale na něco jednoduše nestačíš - tohle je jedna z nich. Ten pastorek i celý velký kuželový kolo v karbošce jsou určitě kalený a předtím frézovaný spešl odvalovací frézkou "do páru" tak, aby do sebe pokud možno přesně zapadly. A každej výrobce má ten tvar zubů, průměr kol i modul trošku jinačí - jednoduše proto, aby si vychytali možnost použít výhradně svoje "značkový" náhradní díly.tiktak1953 píše:...Aky je vas nazor.
V tuhle chvíli uděláš asi nejlíp, když zmrtvělou karbošku pietně odložíš do kontejneru na elektroodpad a pomodlíš se za ni jeden "edisonnáš" a jeden "zdrávas Tesla". Obávám se, že při instalovanejch výkonech stovek wattů a použitejch otáčkách motorků v řádu kolem 10 000 RPM by ti hrozilo velice reálně utrhání prstů na rukách až vybití zubů z huby, až by ses podobnej bastl pokusil použít - ten násilím narvanej ozubenej pastorek může prasknout, nebo se z kola něco odlomí a budeš mluvit o veeelikým štěstí, když tě takovej úštěpek netrefí do těla, ale jen něco ve tvým okolí roztříská na maděru. Fakt, hoď to za psem, nestojí to za tu námahu. Pokud nebudeš mít přímo originální díly, bylo by to nebezpečnější než vydrážděná kobra v galoši ...
A kutilmile - nelituju tě
Mira_A píše: Dědo vravel keď brusil kosu dones mi verpánek.
Kosa se na verpánku nebrousí ale naklepává na babce.
Dobře naklepat kosu je umění, správně naklepaná kosa je 100x lepší než jen nabroušená brouskem.
A ševcovskej verpánek se liší od naklepávacího právě tou babkou.
Někdo to má pomotaný a babce říká žabka.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Michal22 píše:Když tady zmiňuješ babku, . Používali jste to někdo někdy?
Já mám jen tu samotnou babku (kovadlinku) natlučenou do špalku a občas jsem na ní naklepával srp, když ještě naši měli králíci. Teď co jsou za pár sekačky na trávu, tak už to nikdo nepoužívá. Ale tu řezanku z sekačky stejně králíci nežerou.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
https://www.youtube.com/watch?v=wAEFyGrbXro
Pozdravuje Vás Martin
- Přílohy
-
bruska.jpeg- (190.72 KiB) Staženo 118 x
Pozdravuje Vás Martin
- tiktak1953