DCF budík a nesprávně nastavený čas

Bezdrátová pojítka, vysílací a přijímací technika, diskuze o VF technice, zařízeních a konstrukcích, konstrukce a parametry antén

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Mira_A

DCF budík a nesprávně nastavený čas

#1 Příspěvek od Mira_A »

Stala se mi taková věc, že jsem večer dal baterku do budíku a čas co se nastavil jsem nezkontroloval. Nicméně mě to o hodinu později ráno probudilo. Skoro po 24h tam byl čas o hodinu zpět.
To by se snad mělo synchronizovat a špatný čas opravit.
Michal22

#2 Příspěvek od Michal22 »

Většinou tam bývá nějaká ikona, která ukazuje, zda je přístroj v dosahu DCF signálu. Máš tam něco takového?
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
ST78

#3 Příspěvek od ST78 »

Rozdíl času přesně o 1 hodinu by mohl ukazovat na nastavení nějakého jiného časového pásma. Nemá tam nějakou takovou volbu?
mi-ro

#4 Příspěvek od mi-ro »

To by měly mít hodiny DCF určitě. Přece nemůžou vědět, zda je spustím u nás nebo v Anglii.
..to bude jen ňákej odpůrek
Hill
Administrátor

#5 Příspěvek od Hill »

Obávám se, že naprostá většina DCF budíků žádnou volbu časového pásma nemá, ukazují čas zachycený z Mainflingenu. Proto nezbývá, než počkat, až se budík skutečně sesynchronizuje (na displeji se musí objevit příslušný symbol letního času).
Honza_dy

#6 Příspěvek od Honza_dy »

Hille nemohu souhlasit. Mám doma 5 DCF přístrojů kupovaných v různých obchodech a různě staré a všechny mají možnost nastavit časové pásmo. Bude nutné se prokousat návodem. Tohle nastavení je někdy šikovně skryté.
Hill
Administrátor

#7 Příspěvek od Hill »

Když najdeš, dej to sem, zkusíme to.
Ke dvěma digitálním budíkům (jeden velký Emos a jeden kulatý noname z Kaufu) jsem o tom nic nenašel (a to jsem si na jeden návod musel vzít lupu, jak na něm šetřili papírem), ale nemusel jsem se tím nikdy zabývat. Sesynchronizují se do tři minut a čas ukazují správně.
Ke kuchyňským hodinám (ty se synchronizují i dvě tři hodiny) je jen odkaz na to, že, volně přeloženo, "jsou určené pro SEČ, a na SELČ a zpět se přenastaví automaticky, proto není doporučeno ani třeba přesazovat hodinovou ručičku".
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od forbidden »

Mám dvoje hodiny s DCF, u jedněch jde nastavit +1, 0, -1 hodina, u druhých vůbec nic. Pokud to teda není schovaný, ale v manuálu to myslím taky není.
creativko

#9 Příspěvek od creativko »

Budik z Lidlu riadeny DCF.
Je nutne nastavit casove pasmo, inak ukazuje cas podla casoveho pasma vysielaca.
Manual strana 38: www.lidl-service.com/static/49177026/88977_CS_SK.pdf
rnbw

#10 Příspěvek od rnbw »

Akurat ten vysielac je v rovnakom casovom pasme ako my. Takze niektore hodiny vobec nemusia mat toto nastavenie.
Hydrawerk

#11 Příspěvek od Hydrawerk »

Zaky

#12 Příspěvek od Zaky »

Většina (digitálních) DCF hodin volbu časového pásma má, naproti tomu většina ručičkových zase nemá. Již se mi několikrát stalo, že DCF hodiny chytily časový údaj nějak špatně a ukazovaly nesmysly, stalo se to u různých hodin, takže lze předpokládat, že k tomu může vyjímečně dojít. Jedny ručičkové DCF hodiny zase mají great feature, že když jim dochází baterka, sice pořád jsou, ale přestanou se synchronizovat, což je za pár dní docela znát.
Hydrawerk

#13 Příspěvek od Hydrawerk »

Jo, JVD RB300 provozuji od prosince 2003. Od té doby se snad dvakrát zasynchronizovaly blbě, naskočil zcela chybný čas. Ale poslední roky je to v pořádku. Mohla to být spíše chyba vysíllače. Stejně ale na buzení používám dvě záložní Nokie 3310, které mají hlasité zvonění.
vlado5

#14 Příspěvek od vlado5 »

Pokiaľ čítam odpovede v tejto téme, ešte nikto nenapísal, že sa hodiny môžu nastaviť aj nesprávne. Je to spôsobené rušením. Aj keď má kód ochranu paritou, pár krát sa mi stalo, že hodiny ukazovali nesprávny čas. Mám doma viacero hodín, aj robené s LED a stáva sa to asi 2 až 3 krát do roka. U niektorých vôbec. Je to pravdepodobne spôsobené intervalom načítavania časového údaju z vysielača. (niektoré raz za hodinu, niektoré raz za 12 alebo 24 hodín) Tie, čo sa synchronizujú raz za hodinu, sú na nesprávne načítanie najcitlivejšie.
mi-ro

#15 Příspěvek od mi-ro »

Hodiy se nemůžou nastavit nesprávně. Buď se synchronizují nebo ne. O signálu a rušení DCF se napsalo už hodně.
..to bude jen ňákej odpůrek
Odpovědět

Zpět na „Bezdrátová technika a technologie, VF technika“