Whirlpool AWG 650, netočí se buben

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
milous2

#16 Příspěvek od milous2 »

Zdravím nahlížející.
Abych nezakládal nové vlákno tak to dám sem.
Pračka AWG 650 "nesmrtelná" bohužel jen do včera. Sedím za PC a najednou tma (v PC), byt bez proudu. Polovička z kuchyně volá: bouchla pračka. Vytáhnul jsem kabel ze zásuvky,došel nahodit jistič,ještě chvilku počkal na odcvaknutí dveřního zámku pračky a pak nahlížím pod kapotu.Diagnóza jasná,utržený závěs bubnu.Levý-zadní.Po chvíli dumání a nutkání se obrátit sem na EB s žádostí o plastový díl na kterém je to zavěšené jsem se dal do opravy.Zmíněný díl jsem zde již zde poptával kdysi,ale bez odezvy.To bylo pro pračku AWG 640 kde upadl závěs levý-přední.Zde jsem opravu zamítl. Zpátky k 650-ce. Záves jsem opravil dle nejlepšího svědomí a umu. Pračku zkompletoval a pokusil zapnout. Žádné vedlejší efekty se nekonaly,jistič nespadnul.Pračka se jevila v cajku. Jenže. Jak se to včerá utrhlo v tom režimu ždímání ještě pod napětím zřejmě se stačil utavit některý z kontaktů,který má na svědomí ono ždímání,ale jen v určitém úseku. To jsem dnes vypozoroval při pokusu si vyprat některé svršky. K závěru programu se to chová už korektně a ždíme jak má.Bohužel tam ty předchozí máchání bez vyždímání chybí. To jen na úvod, před závěrečnou prosbou: Má někdo z nahlížejících programátor z této jmenované pračky a rád by ho věnoval (i třebas za mírný úplatek) avšak funkční ? Rád bych jej příjmul už i jen z jednoho důvodu,že jsem se věnoval opravě závěsu a na tenhle druh závady ani nevzpoměl. Děkuji za přečtení. Milda
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“