Sháním, kdo opraví jeden kanál zesilovače DPA 223

Jestliže poptáváte nebo hledáte osobu(y) k vyřešení nějakého problému, popř. nabízíte SERIÓZNÍ zaměstnání související s elektronikou.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
cputakt
Kontaktovat uživatele:

Sháním, kdo opraví jeden kanál zesilovače DPA 223

#1 Příspěvek od cputakt »

Zdravím,už se s tím trápím hodně dlouho a pořád si s tím nevím rady.
Vyzkoušel jsem co mi mé znalosti a vybavení dovolily ale pořád mi to nehraje viz tohle vlákno http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ic&t=73633
Našel by se někdo kdo by to dokončil?
Dokumentaci i testovací chladič přidám i to zkušební trafko a věci co mám ještě k tomu.Pokud by to byl někdo okolo Ostravy mohu dovézt ale není problém to ani někam poslat.
Pište do zpráv,předem děkuji.
kokun

#2 Příspěvek od kokun »

Teď už to bude drahé, když jsi z toho udělal "kůlničku na dříví" :lol:
Honza - kokúň
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od cputakt »

To mi nevadí a myslím si že tam bude nějaká prkotina není to nijak zmršené jen prostě něco umřelo při vyzkratování výstupu a já nemůžu najít co.
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#4 Příspěvek od PeteBurns »

No pri tom skratovani vystupu tam nic moc okrem par tranzistorov a odporov zhoriet nemoze, takze az take zlozite to byt nemoze ;) V prvom rade to oziv bez koncakov, je to obycajny diferencny zosilnovac s prudovymi zdrojmi a napatovym rozkmitom, je to vsetko na jedno kopyto a nic nevyriesitelneho ;)
cputakt
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od cputakt »

Koncové tranzistory zapájené v desce se jeví všechny 4 v pořádku i v poronávacím měření proti funkčnímu kanálu.
Deska je kvalitně udělaná oboustarnná a s prokovy dost špatně se něco vytahuje.
Ale už opravdu nevím jak dál tak pokud by se nikdo nenabídnul s pomocí zkusím ještě zítra vytáhnout všechny 4 BD911/912 a uvidím jestli se něco změní.
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#6 Příspěvek od PeteBurns »

:) Tam si predsa pisal, ze odisli viackrat aj po ich vymene, tak ako je to teda? Ty musis vediet, ci su alebo nie su dobre, nejde o to, co sa ti javi alebo nejavi :lol: Ako som pisal, to je uplny zaklad, ozivovat zosik bez koncovych tranzistorov. Ked ti bude fungovat vstup a spatna vazba iba s prvymi budicmi, napatove hodnoty na rozkmite hore aj dole budu spravne, tepelna spatna vazba bude tiez OK, potom mozes pokrocit s pripojenim koncov a nastavenim kludoveho prudu ;)
Kremik

#7 Příspěvek od Kremik »

Když mi to přivezeš, tak ti to rozběhám.
cputakt
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od cputakt »

Takže situace se trošku zlepšila ale pořád konec nejede.Uživatel křemík se mi nabídl že se na to mrkne ale měl jiné starosti tak na to neměl moc času.
Ale i přesto se mu povedlo částečně zesilovač oživit.Zatím co vím tak že zesilovač hraje ale slabě a na výstupu lítá nějaké napětí takže je membrána reproduktoru vychýlená.Zítra pro to jedu a zjistím více.Pokud někdo víte kde by mohl být problém můžete napsat.
Sendyx

#9 Příspěvek od Sendyx »

Můžeš sem dát aspoň fotky plošáku z obou stran? Možná by se toho jeden známý byl ochoten ujmout, je z Karviné.
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#10 Příspěvek od PeteBurns »

Hm, vyzera to tak, ze uzivatelovi Kremikovi chybal nielen cas, treba skusit niekoho skusenejsieho ;)
cputakt
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od cputakt »

Opravdu je v časové tísní a ještě se mu rozpadá manželství.Fotku DPS neudělám obě desky jsou osazené a mají bílou masku takže je vůbec problém hledat po DPS spoje,Dudek si to chrání ani vmanuálu není rozkreslený plošák.
Sendyx

#12 Příspěvek od Sendyx »

Pokud to má někdo dělat, chce pochopitelně vidět, v jaké kvalitě je pájení a vůbec celková kultura. DPA konců jsme v různém stavu a provedení viděli dostatek, od hrozných napodobenin po Fišer a Vector, nebo jak se to jmenovalo. Že je to na bílých deskách mělo být taky řečeno hned v úvodu...
cputakt
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od cputakt »

pokud je někdo lenivý si stáhnout originální manuál co jsem dostal od Pavla tak je problém něco řešit z někým kdo ani nechce číst.
cputakt
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od cputakt »

Pájené to je více jak dokonalé
Přílohy
dpa.jpg
(57.48 KiB) Staženo 166 x
Naposledy upravil(a) cputakt dne 27 dub 2016, 20:47, celkem upraveno 1 x.
Sendyx

#15 Příspěvek od Sendyx »

Panebože... nejde o to, jak ten zesilovač kdo vymyslel, ale o to, jak tenhle konkrétní kus někdo vyrobil či zpatlal.
Odpovědět

Zpět na „Poptávka služeb, nabídky zaměstnání“