Pracovný postup na kalibráciu regulátorov teploty .

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Jonapo

Pracovný postup na kalibráciu regulátorov teploty .

#1 Příspěvek od Jonapo »

Zdravím,
pomohol by mi niekto prosím, potreboval by som do práce pre auditora pracovný postup kalibrácie regulátorov teploty v prevádzke.
10 rokov to nepotreboval.
Alebo by ste mi nevedeli poradiť kde by som to zohnal.
frantajetel11

#2 Příspěvek od frantajetel11 »

Nepíšeš tady v jaké prevádzke a ani jakej regulátor... Obecně se kalibruje nejdřív teploměr regulátoru (mimo prevádzku) a teprve potom regulátor (buď zase mimo prevádzku, nebo, pokud to jde, tak při ní).
Jonapo

#3 Příspěvek od Jonapo »

Ano je to na kaliarni,.Termočlánky dávam kalibrovať externe no regolátpry kalibrujem interne kalibrátorom.Musím tento postup napísať pre auditora.
Viem, že tieto postupy sa dajú kúpiť v ústave pre meranie a normalizáciu
v Bratislave, ale tam majú len pre laboratória.Dal som dotaz,či niekto sa s tým nestretol, viem,že to musím popísať na konkrétnu prevádzku a konkrétne prístrje.
Ďakujem.
jogi24

#4 Příspěvek od jogi24 »

Neviem ci Ti to pomoze,ale pravdepodobne kalibrujes regulator tzv. "nepriamou metodou", cize simulovanim napetia termoclanku do regulatora. Na to potrebujes kalibrovany simulator najlepsie asi FLUKE 724 alebo podbny,(co predpokladam mas). Musi vsak byt skalibrovany v nejakej statnej metrologickej skusobni!!!!
Musis si vytvorit meraci protokol, s cca 4mi meranymi hodnotami teplot, a kazdu z teplot simulovat minimalne 3x, a na kazdom merani odcitavas ,zapisujes hodnotu a rozdiel nameranej teploty do toho protokolu (ziadana, merana, odchylka, a metoda kaliracie (priama- nepriama).
Na zaklade poziadaviek Vasej spolocnosti sa musi kalibracia opakovat v presne urcenom casovom intervale. Na regulatore by si mal mat uvedene poradove cislo regulatora, datum posednej kalibracie, datum naslednej kalibracie. poradove cislo regulatora sluzi na rychle dohladanie kalibracneho listu v PC, pripadne v zakladaci.
BNeviem,ci si potreboval toto,ale takto to mame u nas.
Hlavne tam nepis ziadne zlozite vety, auditor bude mat urcite neprijemne otazky, a to nikto nechce zazit.
Vela zdaru.
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“