Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.
Chjo. Jenže takhle se dneska ty filmy točej.
* Koukni se na 10. vteřinu - co tam dělaj ty líný "světlušky"?
* Čas 1:24 - holka je u toho kousek, ale že by jí nějak poletovaly vlasy?
* 60kg synka to vezme, až když je vír metr od něj, náklaďák to vezme už z deseti metrů, dodávku to jen "vykolejí"
* V tom autobazáči lítá všechno, jen ta "bezpečnostní kamera" se nehne.
* Většinou se víry točej proti směru hodinovejch ručiček (jako vodní vír na severní polokouli; na jižní polokouli se to všechno točí obráceně), ale zmérčil jsem minimálně jeden, co se točí opačně.
* A jak už jsem psal, zkus ukočírovat lítací stroj v luftě, co má dost přes 100km/h
* Ozvučení k videu vůbec nepatří
25. 6. 2008 jsem tady tornádo zažil, síla F3. Bylo nejblíž tak 5km ode mně, ale chcalo vodorovně, smrky u sousedů za barákem se vohejbaly do pravýho úhle, vyvracelo to i na takovou vzdálenost stromy, rychlost větru kolem 120km/h, u sousedů se odlouply na střeše ňáký tašky, všude hroznej bordel. Poničilo to elektrický vedení, že u nás elektroka nešla 24 hodin, ale ve vesnicích blíž 3 dny. A bylo to ve vzdálenosti 5-15km. Nechtěj vědět, jak to vypadalo na jejich dráze (tornádo + downbursty; vysekalo to hektary lesa do tvaru ">", dýlka dráhy asi 15km). Ty postížený vesnice byly dobu odříznutý od světa, silnice byly zavalený tunama dřeva.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
MetalGod píše:Většinou se víry točej proti směru hodinovejch ručiček jako vodní vír na severní polokouli; na jižní polokouli se to všechno točí obráceně...
Tzv. Coriolisova síla - ale u vodního víru tento efekt často neplatí protože převažují další vlivy.
Odkaz na youtube jsem možná trefil v jednom z předchozích příspěvků, ale musel by to někdo potvrdit. Na beton by to bylo od tiktaka1953, ale ten už je možná zklamaný, že to není doopravdy