Upgrade windows 7 na windows 10 aktualizací
Moderátor: Moderátoři
Upgrade windows 7 na windows 10 aktualizací
Věděl jsem že desítky hodně špehují tak jsem před dokončení povypínal všechny špehovaci potvory.Windows najel se vším co jsem měl na sedmičkách potom jsem ale neajl do nastavení soukromí a začal vypínat jednotlivé funkce (dopadlo to tak že jsem vypnul skoro vše).
Systém jel bez problému až do vypnutí,druhý den jsem zapnul NB a všiml jsem si že se nemůžu připojit na net ani přes Wi-Fi ani přes kabel.
Mou síť viděl ale pořád hlásilo nějakou chybu (už nevím co to byl přesně za problém) tak jsem se naštval a vrátil zpět na sedmičky.
Nyní jsem to chtěl zkusit znovu a funkce zakazovat opatrněji,jenže když jsem klikl na ikonu pro upgrade naskočilo okno že se stahuje window 10 (nechápu proč vždyť už od minula musí být v PC a taky jsem ho tam našel ve složce $WINDOWS.~BT)
takto už čekám asi tři hodiny a pořád se nic neděje.
Je problému mě v NB nebo je to normální minule to takto dlouho netrvalo.
- serviceman
- serviceman
Tak jsem se na to dnes vrhl z jiné strany,přes aplikaci od microsoft media creator se spustilo stahování.Stáhlo 100% potom ověřil stažení také 100% potom vytvářel medium (nechápu jaké asi obraz na HDD protože jsem v úvodu zadal upgrade a ne vytvoření ISO) to taky proběhlo úspěšně ale před započetím instalace naskočilo okno kontrola aktualizací a zase to stojí.Asi nějaký problém s aktualizacemi protože původně to mělo taky proběhnout jako aktualizace.
Asi 6x se stahování přerušilo ale po opětovném spuštění pokračovalo stažení dál. Po stažení se spustila instalace a vše proběhlo bez problémů ovšem opět do prvního restartu kdy po restartu se opět nešlo připojit na internet.
Hledal jsem po netu a našel jsem radu abych nastavil windows defender na původní hodnoty tlačítkem dafault po tom už vše běží bez problémů.
A ještě jedna věc. Obecně se tvrdí, že na 64 bitech jede většina 32 bitovejch programů s vyjímkou většiny antivirů. Jsou nějaký dost známý 32 bitový programy, který na 64 bitech nejdou? Jak je to se starejma 16 bitama?
Vím, že s ovladačema pro starší HW je problém, hlavně scanery a tiskárny, pokud se nenajde 64 bit ovladač tak zahodit...
Díky
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- serviceman
Nezbude než zkusit. Občas něco nejde a něco starého překvapivě jde.
Licenčně by 32 na 64 mělo jít podle windows 7 32 bit upgrade to windows 10 64bits
serviceman píše:16 bity nejdou, 32 ano včetně antivirů (ty snad ani 64 bitové nejsou) a tiskáren apod. (64 bit ovladač nepotřebuješ).
Nezbude než zkusit. Občas něco nejde a něco starého překvapivě jde.
]
Dík, potěšil jsi mě, že to jde. Ovšem 32 na 64 znamená "hlubokou orbu" a vše instalovat znova... 32 na 32 by mělo jít jen aktualizovat a vše zůstane. Nebo se pletu? Jo o těch antivirech píšou na Mrkvosoftu.
- serviceman
Jen by mě zajímalo, co bude kdyby se mi po květnu ty W10 zmrskly a byla potřeba nová instalace. Zase W7 a z nich dělat W10? Nojo, ale půjde to?
Díky
- serviceman