Prodám cyan HP Q3971A laser tisk. kazetu originál nevybalený

NEKOMERČNÍ nabídka přístrojů, součástek a náhradních dílů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Brozicek

Prodám cyan HP Q3971A laser tisk. kazetu originál nevybalený

#1 Příspěvek od Brozicek »

Pro laser tiskárny HP2550, 2820, 2840 prodám.

1. Originál cyan HP Q3971A laser tiskovou kazetu v původním neotevřeném balení.
Cena: za 50% nejlevnější ceny na trhu.
2. Originál černou tiskovou kazetu HP3960A s náplní 60% (obsah doložím výpisem z HP tools).
Cena: 200 Kč

Dále mohu dát za odvoz celou funkční tiskárnu HP Color LaserJet 2550L. Mám ji funkční pod Win10. Při použití s WIN XP funkční navíc SW nástroj HP TOOLS.
Nabízená tiskárna má:
- Žlutá kazeta fyzicky prázdný originál - byla již přetypována na neoriginál.
- Modrý (cyan) kazeta fyzicky téměř prázdný originál - byla již přetypována na neoriginál.
- Purpurová kazeta zbytek asi 5% originál - zatím je v tiskárně bez přetypování.
- Černá kazeta zbytek asi 60% originál - zatím je v tiskárně bez přetypování (viz nabídku výše za 200 Kč).
- Tiskový válec funkční nepoškozený - přetypován na neoriginální.

Přetypování (reset čipu) 2 kazet a válce bylo provedeno tlačítky na panelu tiskárny podle návodu z internetu z toho důvodu, že tiskárna již postupně hlásila prázdné kazety a konec životnosti válce. Po přetypování lze kazety využít až do úplného fyzického vyprázdnění a válec do jeho fyzického opotřebení.

Z důvodů prázdné žluté kazety se v tisku vytvářejí podélné šmouhy. Nechci již do jinak funkční tiskárny investovat nové žlutou a purpurovou kazetu.
Třeba někdo má ještě prázdné originál kazety, které by v tiskárně po "přetypování" mohly dosloužit. Mohu přidat ještě další nepřetypovanou černou kazetu, která by po přetypování mohla dosloužit.

Přikládám ověřený postup na reset čipu pro kazety a válec.
Přílohy
Reset čip laser 2550.txt
(1.11 KiB) Staženo 280 x
Brozicek

#2 Příspěvek od Brozicek »

Zapnul jsem tiskárnu pod WIN XP a aktualizoval stav kazet k dnešnímu dni 1.5.2016 pomocí HP tools (viz obrázky). Černá kazeta 57% a purpurová 1%. Kazety a válec označené jako spotřební materiál "jiného výrobce než HP" jsou originály HP, které jsou tako identifikovány po resetu čipu.
Jen dodám, že před resetem čipu již tiskárna přestala tisknout s hlášením "prázdná kazeta". Po resetu běžel tisk dále již téměř dva roky do úplného vyprázdnění toneru.
Podle popisu v servisním manuálu, který mám k dispozici, by šmouhy v tisku měly být způsobené při zcela prázdné kazetě, což je u mne momentálně žlutá kazeta. Po vyčištění válce a pásu je opět 10 stran OK a pak se šmouhy objeví znovu.
Bylo by škoda dát ty dvě nabízené kazety "cyan a černá" do sběrného dvora. Na jejich ceně se můžeme ještě dohodnout. Pokud o tiskárnu nebude zájem u "bastlíře", tak ji sběrný dvůr nemine.
Přílohy
HP spotřební materál detail.jpg
(238.94 KiB) Staženo 270 x
HP spotřební materiál.jpg
(81.57 KiB) Staženo 220 x
Odpovědět

Zpět na „Nabídka přístrojů, součástek a náhradních dílů“