Skla do brýlí

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
starecd

#16 Příspěvek od starecd »

Vyřešeno, všem moc díky, mám potvrzeno, že čočky jsou plastové.
starecd

#17 Příspěvek od starecd »

Ještě dodatek. Po měsíci jsem se šel zeptat na brýle a podle obsluhy nejsou hotové, za 2h mi volala, abych si pro ně přijel, že hotové jsou. Bohužel až doma jsem si všimnul, že mi zničili obrubu jak na "domácích", tak na pracovních brýlích, který je mohutný a uprostřed je šroubek pro snadnou výměnu skel, bohužel někdo byl "zdechlý" ho použít a zřejmě valil sklo přes obrubu. Takové jsou dnes služby(aspoň někde), když požadujete sklo místo plastu.
Michal22

#18 Příspěvek od Michal22 »

Hm, tak to máš pech. Asi bych jim to šel omlátit o hlavu.
Jinak musím konstatovat, že mě se zatím tyhle problémy netýkají, minulý týden jsem absolvoval oční, zatím vidím dobře na dálku i do blízka. Ale co, čtyřicítka se blíží, tak to za rok nemusí být pravda.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
starecd

#19 Příspěvek od starecd »

Tak jsem dnes absolvoval anabázi reklamace obruby. Suché konstatování, máte starou obrubu, já jí říkám doneste mi šroubováček a uvidíte, jak je pružný poctivý komunistický plast. Furt mlela svoje, tak jsem ji chtěl poslat někam, ale marné. Komu není shůry dáno...
robo

#20 Příspěvek od robo »

Take se chystam na nova skla. Ted jsem mel snad tvrzeny plast s nejakou povrchovou upravou pro ridice, pry je v noci lip videt. Uz je mam asi 6 let, to to leti. Mam je na dalku a k tomu jeste astigmatizmus. Trikrat me je delali, porad jsem videl nejak divne, bolela me hlava. Pry je dulezita vysoka presnost a ta se nejak nedarila. Nakonec to klaplo. A nejsem si jist zda ted zvolit opet ten plast ci sklo. A zda-li nejsou na trhu nejake jine moznosti materialu ktere jsou odolne na poskrabani. Jsou to bryle takze se k nim chovam slusne ale stejne jsou povrchove poskrabane. Takze by to chtelo neco odolneho. Ze by sklo bylo nejlepsi ? Jasne vaha ale to se da unest. A nakonec nejaky dobry optik co i poradi, neznate nekoho v Brne? Diky
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“