zařazení potenciometru do vnitřní části klimatizace
Moderátor: Moderátoři
zařazení potenciometru do vnitřní části klimatizace
Standardně mají klimatizace minimální teplotu chlazení prostoru v rozmezí cca 16-18 stupnů. potřebuji prostor chladit na cca 8 stupnu a nejjednodušší řešení je do obvodu jednotky klimatizace přidat vhodný potenciometr a "oblbnout" klimatizaci tím že bude dostávat o např. 10 stupnů rozdílné informace o vnitřní teplotě.
Ideálně jižní čechy, případně dovezu Praha, eventuálně i dál.
děkuji
A kutilmile - nelituju tě
Ona je taky otázka, zda klimačky, který mají obyčejně nejnižší možnou nastavitelnou teplotu 16-18 stupňů, vůbec dokážou dát požadovaných 8 stupňů. Ono to není daný nějakým čidlem teploty ale hlavně vlastnostma chladiva a tlakovými poměry v chladícím okruhu.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Co se týče výkonu, mělo by to být bez problému, potřebuji to jen na skladování menšího prostoru, lidi se tam budou pohybovat minimálně. Až do +2 stupnů by to mělo fungovat v pohodě. Viděl jsem takhle upravený zařízení v praxi, jen už bohužel nemám kontakt na člověka který to před 6-ti lety dělal.
Ergo kladivo, bez aspoň základní informace o typu a výkonu tý chladicí jednotky se vůbec nedá radit, jakým způsobem se má postupovat při její úpravě z "klimy" na "lednici" ...
Prostě zjednodušeně, pokud bude venku příliš teplo, tak to nikdy vevnitř nevychladí na 8 st. i kdyby měl nekonečnej výkon klimatizace.
Dá se to částečně oblbnout přestavením presostatu jenže... Znám jednoho blba, co netušil vo co go a přešteloval si presostat na Semechnickým tepelným čerpadle. Tam je spád -24/+52 a při tom spádu je v okruhu skoro 14 atmosfér. No jak myslíš, že to dopadlo? Prasknul AlfaLaval výměník chladivo/topná voda, vodu to vyházelo z topnýho okruhu a když zmizel tlak chladiva, zbytek vody natekl prasklinou do chladícího okruhu a celej ho zničil. Čtvrt mega skončilo ve šroťáku.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Celeron píše:Kdyby to bylo Ekkare tak jednoduchý.... Ta klimačka je obvikle dimenzovaná na nějakej teplotní spád třeba venku +40, vevnitř +20 vytvoří v okruhu nějakej maximální tlak, kterej hlídá presostat. A nad ten tlak se prostě kompresor vypne. Takže pokud chce vevnitř 8 st, tak ta klimačka pojede jen do venkovní teploty cca 28 st. .......
S tím počítám, PUR 10cm box je umístěn včetně agregátu v hale kde je udržována teplota 20-22 stupňů. Teplotní spád by měl být v pořádku.
Já taky nepsal, že to je jednoduchý - já popsal jen základní teorii s tím, že bez zodpovězení dalších upřesňujících dotazů se dál radit nedá.Celeron píše:Kdyby to bylo Ekkare tak jednoduchý....