Vrtulníček a AKU Lion

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
TAKJAN

Vrtulníček a AKU Lion

#1 Příspěvek od TAKJAN »

Mám tento vrtulníček. Nechtěl se zvednout, ale točil. Usoudil jsem, že aku 220mAh je vadná. Objednal jiné, měl jenom 250mAh. Dal jsem ho tam snaha letět, ale nezvedne se. Aku váží místo 4g 6g, je možné, že už nemá sílu? Nebo je chyba jinde? Vyzná se někdo v těchto potvůrkách? Navíc mi zbyly Aku viz foto, poslal mi jich víc, protože dlouhá délka dodání. V čem se používají, nebo do čeho se hodí spíše. Mohou být v kameře do auta? Mám slabé, ale nechce se mi rozdělávat. Kdyby mně tu měli stárnout, prodám je. Díky
Přílohy
20160506-141010.JPG
(48.24 KiB) Staženo 221 x
20160506-141223.JPG
(35.63 KiB) Staženo 226 x
Zaky

#2 Příspěvek od Zaky »

Můžeš mít v háji motor, opotřebí se komutátor a motor nemá výkon, gyro pak stáhne i ten druhý, aby se vrtulníček netočil jak čamrda. Podle mě je lepší volbou malá quadcoptéra, motory sice odcházejí taky, ale je to značně mechanicky odolnější a vadný motor se snadno pozná.
TAKJAN

#3 Příspěvek od TAKJAN »

No tohle přinesl mladej. Není vůbec omlácený a lítalo se s tím asi opatrně. To mně nenapadlo, že ten vadný motorek motorek omezí i ten druhý. Mám zkusit každý zvlášť naplno a měřit odběr? Chtělo by to spíš otáčky, ale to bych musel asi spíchnout něco opto, což nějak se nechce:-))
Kupovat něco jinýho nebudu určitě, jsou jiné preference. A stačí, že mi 2x ulétl větší, vnukův venkovní vrtulník. Jinak ne, že by se mi kvadro nelíbila. Ale třeba 16 tisíc.....
dj_rizek

#4 Příspěvek od dj_rizek »

Měl jsem stejnej problém, vyměnil jsem aku a stejně nic,ve finále se nová aku nafoukla jako stará,neřešil jsem dál protože je to krám.
Podle mě je tam totálně nevyřešeno nabíjení a ochrana před vybitím aku a proto se to podělalo znova.

Co jsem při zkoumání zjistil je,že ozubený kolečka který točí osičkou pohánějící vrtuli nedrží pevně na osičce víceméně se dost protáčely,to bych zkontroloval.

Jinak nabít aku externě přes nějakou normální nabíječku abys opravdu věděl že je nabitá jak má bejt.

Těmhle věcem se raději vyhnout.
Zaky

#5 Příspěvek od Zaky »

Tak nemám na mysli quadcoptéru za mnoho tisíc, na zablbnutí v bytě výborně poslouží toto: http://www.ebay.com/itm/Mini-Explorers- ... SwZQxW3nla , je to hračka za přijatelný peníz a opravdu to létá a to docela dobře, po nějakém tom tréninku není problém třeba přistát na lustru a zase vzlétnout, navíc to vydrží narozdíl od jakékoli heli i nějakou tu ránu, v začátcích jsem párkrát ohnul hřídelku motoru, tak jsem ji zase kleštěma narovnal a létalo se dál. Start a přistání do ruky je zvládnutelné celkem za chvíli létání, můžu vřele doporučit :-)
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“