Komunikace po UART

Diskuze a poradna o programátorech a programování různých obvodů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Trooper77

Komunikace po UART

#1 Příspěvek od Trooper77 »

Dobrý den, potřebuju poradit. Pokouším se komunikovat přes UART s BT modulem a to se mi nedaří. Mám převodník USB-UART (PL-2303HX) zapojený do USB v PC a propojené piny RX a TX do kříže se zařízením, které je napájené z baterie. Převodník je vyzkoušený - přes loopback vrací data, ale po připojení na BT modul tento nevrací nic. Zapojený je dle dokumentace dobře (a funguje - vyzkoušeno). Parametry komunikace v terminálu jsou taky dobře (nicméně jsem vyzkoušel všechny rychlosti). Předpokládám problém v propojení s převodníkem : stačí, když je to propojeno jen těmi 2-ma vodiči (Rx,Tx) - nemusí být třeba společná zem nebo někde nějaké rezistory, nebo stíněné vodiče ?
Michal22

#2 Příspěvek od Michal22 »

No ano, obě zařízení musejí být spojeny na stejném potenciálu. RS232 není symetrická linka (jako např. RS485).
Ještě pozor na to, zda modul potřebuje 5V nebo 3,3V signály, podle toho se musí přepojit převodník.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Trooper77

#3 Příspěvek od Trooper77 »

OK. Zem chápu. A jak to mám udělat s tím plusem - na jedné straně mám 3,3V z převodníku a na druhé mám 3V z baterky. To mám propojit (asi ne) nebo ten modul jako nápájet z toho USB (asi ano) ? (Omlouvám se za začátečnícké dotazy - jsem spíš programátor :-) )
Michal22

#4 Příspěvek od Michal22 »

Pokud to spojíš jen přes GND, Rx a Tx, tak můžeš zachovat napájení tak jak je. On by ti ten převodník ani na napětí 3,3V nedokázal dodat dostatečný proud pro napájení modulu.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Trooper77

#5 Příspěvek od Trooper77 »

Bezva. Tak díky za rady, večer vyzkouším...
Odpovědět

Zpět na „Programování PIC, ATMEL, EEPROM a dalších obvodů“