Jakou koupit televizi ?

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Michal22

#376 Příspěvek od Michal22 »

Tak pátrám, pátrám, ale těch 37" je dost omezený výběr.
Tak se zkusím zeptat takhle do fóra- myslíte že by 32" na těch 5metrů stačilo?
Hlavním sledovaným směrem bude sport, konkrétně automobilní. Uživatel je už starší člověk, ale s brýlemi vidí průměrně.

Podstatné je to, aby to mělo DVB-T2 tuner s H.265 (aby se za dva, tři roky nemusela kupovat nová).
Našel jsem třeba tohoto Samsunga: https://www.tsbohemia.cz/32-samsung-ue3 ... 20136.html
Co mě přijde zbytečné, jsou ty Smart funkce, to nikdy nebude využívat. Existuje něco podobného s chudší výbavou?
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
p32

#377 Příspěvek od p32 »

S tím DVB-T2 to bude těžké. Na 5 metrů (opravdových) bych si 32" nepořizoval, já je mám na 3 metry a to je akorát. Raději těch aspoň 37", to je dalších 12-13 cm navíc! No a na auta bych zkusil rovnou i těch 39", ale nenapsal jsi vůbec rozměry kam se to má vejít, takže jen hádám. Za 5 let ať si koupí novou než teď předraženou s funkcí, která za 5 let nemusí stopro fungovat. Raději bych si 5 let užil dobrou levnou TV, kterou bych později používal přes STB nebo k DVD.
Michal22

#378 Příspěvek od Michal22 »

S rozměrama je to tak, že ideálně 90cm celá úhlopříčka. Ale teoreticky, když se tam dá držák, který bude trochu víc ode zdi, tak by se tam i těch 40" vešla. Ale zase- většinou jsou to buď modely bez DVB-T2 nebo zbytečně moc funkcí a pak zbytečně vysoká cena.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
hafca

#379 Příspěvek od hafca »

Kdysi jsem našel tabulku pro uhlopříčku a pozorovací vzdálenost s rozlišením. Podle mých zkušeností celkem odpovídá.
Zajímavý je i kalkulátor.
Přílohy
tabulka.jpg
(32.23 KiB) Staženo 36 x
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
milous2

#380 Příspěvek od milous2 »

No kdysi někde v amáru se o tom psalo. Výška nebo úhlopříčka obrazovky x 4. = vzdálenost vhodná pro pozorování TV. LCD tenkrát nebylo a asi se nikomu o tom ani nesnilo,že by to měl doma.Dnes je vše jinak. Zachytil jsem jeden příklad a dost možná zde na EB? Tak dávám:
Přílohy
TV421.JPG
(238.9 KiB) Staženo 50 x
Duvsan

#381 Příspěvek od Duvsan »

Tak ma napadlo. Viete o TV, ktorá vie rozlíšenie 4:3 automaticky prepnúť do formátu 14:9 s tým, že zvyšok nad a pod bude orezaný, alebo aspoň nech je na to rýchla voľba cez DO, ďalej nech má direct LED s lokálnym stmievaním a CI slot? Len zo zaujímavosti.
Michal22

#382 Příspěvek od Michal22 »

Tak jsem našel jednu, která mě zaujmula- https://www.mall.cz/led-tv/samsung-ue40j5202
Ale, zase- bude umět H.265?
p32

#383 Příspěvek od p32 »

Michal22 píše:Ale, zase- bude umět H.265?

Je to tam napsané, nebude to umět.
Stejně hloupost kupovat dnes TV na dalších 80 let. Plno lidí řeší jestli se dá ta jejich TV po 4 letech ještě řešit a vy řešíte nesmrtelnost chrousta za 5 let! Zrovna tak takové rady, že do paneláku na 3 m musí být dvoumetrová TV. To jsou holé nesmysly od lidí, co si potřebují cvičit krk u hokeje.
Stále platí dobrá rada, kupte kvalitní normální TV a za 5 let pak novou s H.267-8 a tuto necháte na stěnu do kuchyně na přehrávání filmů z flešky.
Michal22

#384 Příspěvek od Michal22 »

Kde přesně je to napsané?
p32

#385 Příspěvek od p32 »

Je to tam vpravo bílé na čeveném podkladě. Výprodej.
A dost pochybuji, že TV s novou moderní technologií, co teď teprve bude funkční, tak budou už vyprodávat. :wink:
Jinými slovy, dnes by H.265 bylo napsáno hned vedle nadpisu/názvu.
xsc

#386 Příspěvek od xsc »

Michal22 píše:Tak jsem našel jednu, která mě zaujmula- https://www.mall.cz/led-tv/samsung-ue40j5202
Ale, zase- bude umět H.265?
Nejspíš by neměla, loňské Samsungy umí h.265 až od řady 5500.
xsc

#387 Příspěvek od xsc »

p32 píše:Je to tam vpravo bílé na čeveném podkladě. Výprodej.
A dost pochybuji, že TV s novou moderní technologií, co teď teprve bude funkční, tak budou už vyprodávat. :wink:
Jinými slovy, dnes by H.265 bylo napsáno hned vedle nadpisu/názvu.
Výprodej je marketingová záležitost, nic víc to neznamená. Nyní se vyprodávají modely z loňského roku, tedy řada J komplet. Třeba tady je ve výprodeji TV, která h.265 umí: https://www.mall.cz/led-tv/samsung-ue40j6272?src=sug. Jinak situace u prodejců je taková, že o h.265 skoro nevědí, takže se tím moc nechlubí. Na tomhle webu to aspoň v parametrech mají.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#388 Příspěvek od Habesan »

H.265
Zajímavé čtení.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Michal22

#389 Příspěvek od Michal22 »

Ptám se podrobně proto, že na nějakém jiném fóru jsem se dočetl, že modely od Samsungu, které mají na konci označení číslici "2", by měly umět i tenhle zakletý kodek.
Rozvaha o tom, že je to výprodej, nemusí být až tak směrodatná.
xsc

#390 Příspěvek od xsc »

Tuhle informaci s 2 na konci jsem slyšel také včera v Electroworldu. Je to divné, protože dřív se poslední číslice používala jen k odlišení různých vzhledových modifikací (například já mám Samsung B554, který se od základní B550 liší jen jiným tvarem rámečku). Ale je fakt, že nyní třeba v Datartu mají všechny nové TV jen s 2 na konci. Možná je to model původně určený pro Německo, který se začal zde prodávat později a tak v původním seznamu od Samsungu není. Zkusil bych zavolat na jejich linku.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“