Základní deska MSI K8M Neo-V K8M800,ATX skt 754

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
hobza

#1 Příspěvek od hobza »

Známý mě doporučil abych se podíval na tuto desku,že mívá často nafouklé kondíky.Právě končí záruka - jak problematická je výměna
vadných kondezátorů,jestli to bude zapotřebí.Tento komp nechávám
doma ženě a vnukovi.Nerad bych aby vadná deska sebou vzala ostatní věci.Má s tím někdo zkušenosti? Děkuji předem za radu.stavím si nový.
NEONI

#2 Příspěvek od NEONI »

Problematicke je to v tom zmysle ze ich je viac kusov a pokial nevies prave najlepsie spajkovat tak sa lahko stane ze teplom odlupnes medenu foliu...pokial konci zaruka tak ju hned bez vratit
hobza

#3 Příspěvek od hobza »

S letováním už za ty roky nějaké zkušenosti mám,ale do počítače jsem se ještě nehrabal.Svého času sem opravoval TV a sat přístroje. U satelitů a videí jen napájecí zdroje,na zbytek jsem nebyl zařízen.To jen,že o letování něco vím.Rád bych věděl jestli má někdo tuto desku a jaké zkušenosti s ní.Nikde jsem se o ní moc nedočetl,jen na nějakém fóru,že je to shit.
NEONI

#4 Příspěvek od NEONI »

No vies MSI rozhodne nepatri medzi elitu v mainbordoch...inak...radsej spajkuj mikrospajkovackou (vyhrievacia spirala). Trafospajkovacka by mohla znicit nejaky CMOS obvod na doske
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Su naozaj nafuknute? Aby si zbytocne neriesil problem, ktory nemas :) Firma MSI (ale tiez GigaByte a dalsie...) je znama tym, ze na svoje dosky dava elyty roznej kvality bez ohladu na cenu dosky. Takze ked mas stastie, mas kvalitu, co vydrzi. A ked nie, tak smejd a po dvoch rokoch su elyty zrele na vymenu.
Inak bezne opravujem dosky (aj ine PC komponenty) s 25W spajkovackou Velleman bez regulacie (rovno do zasuvky). Da sa s tym prispajkovat Super I/O (128-pin) ale aj velky MOSFET. Trafospajkovacku som par krat pouzit musel - ked boli na niektorych doskach velke plochy, co odvadzali teplo a inak to neslo (zakladom je nezapinat/nevypinat spajkovacku pri dotyku so suciastkou, ale vo vzduchu).
hobzamartin

základ.deska

#6 Příspěvek od hobzamartin »

jestli jsou nafouklé nevím,teprve se podívám,za dva dny je po záruce.Proto jsem se ptal jestli někdo takovou desku má a jaké s ní má a nebo měl zkušenosti.Jinak děkuji za rady Hobza.Ptal jsem se jen pro sychr.
jef111
Kontaktovat uživatele:

Re: základ.deska

#7 Příspěvek od jef111 »

Tuto desku (tedy myslím že to byla ona) měl jeden kamarád ale nebyl z ní moc nadšený (nedalo se na ní taktovat podle jeho představ a navíc měl jakési problémy při kombinování paměťových modulů) tak ji obratem prodal. O její dlouhodobé spolehlivosti nic nevím.
Jinak k té značce - MSI není zdaleka nejhorší ale taky není nejlepší. Jak už tu bylo psáno, někdy koupíš šmejd, jindy perfektní kus se kterým jdou dělat zázraky. Ale bohužel jsem ještě nenarazil na značku která by na tom byla výrazně lépe. Být tebou tak bych se jí asi radši zbavil pokud máš možnost (za rozumnou cenu pro tebe samozřejmě).
Olovnatý cín je vhodný k pájení ale není k jídlu. Bezolovnatý cín je sice možné jíst ale nejde jím pájet :D
www.sigmaphon.cz
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“