IGBT DRSSTC
Moderátor: Moderátoři
IGBT DRSSTC
EDIT: tebou uvedené tranzistory v pouzdře přidané diody mají, tedy výše uvedené neplatí, máš tam nějaký jiný problém.
EDIT2: popisuješ IGBT, nahoře uvedené platí pro FETy, tedy omlouvám se za mystifikaci.
Co mě ale zaráží je, že se mi nedaří nastavit PLL obvod, doplnil jsem trimr na nastavování kmitočtu a můj problém je ten, že pokud ladím s připojeným primárem tesláku tak mi při točení s trimrem kmitočet skočí ze 170kHz náhle na 215kHz
Když primár odpojím tak to nedělá, ale při opětovném připojení se kmitočet zase změní (stoupne).
EDIT: No nevim, myslim si, že to rozhodně normální není, když mi to při ručním ladění přeskočí žádanou frekvenci. Jeden by si řekl že ono se PLL chytí až se TC trochu vybudí, ale vždycky se chytí jinde a ne tam kde by mělo, buď nízko nebo vysoko. Případně to něco dělá na 50Hz ale když zapnu filtraci spadne to na 150kHz a nesršíme.
Chápe to někdo? PLL mám stíněný, napájení je stabilizovaný 7805, vyhlazený elytem + keramika 100nF. Žádný vrabčí hnízdo vše má svůj tišťák, anténka je pěkně bokem. Přesto všechno prostě při ladění to obskočí f0 jakoby si to ze mě utahovalo