Wifi SD karta

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Celeron

Wifi SD karta

#1 Příspěvek od Celeron »

Koukám do katalogu Trancend a opravdu existuje SD karta klasickýho formátu která má v sobě Wifi rádio? Má to být na bezdrátový přenos fotek z foťáku na úložiště.
Nojo, ale jak se to chová a ovládá? Předpokládám, že na ty kartě je pár GB paměťovýho prostoru ale jak ten foťák pošle data na Wifinu?
Jirka
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Z pohladu fotaku (alebo ineho zariadenia) to funguje ako bezna pamatova karta. Lenze v karte je procesor, kde bezi Linux a ten zariadi vsetko ostatne.

Je to najmensi linuxovy pocitac, aky sa da bezne kupit. Da sa to aj hackovat: http://hackaday.com/2013/08/12/hacking- ... -sd-cards/
creativko

#3 Příspěvek od creativko »

Napriklad PDA Mio A701 nemalo standartne WiFi. Na to sa prave pouzivala SD karta s WiFi, a zasuvala sa do slotu SDIO namiesto obycajnej SD karty.
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

SDIO je ale nieco uplne ine a taketo karty nie su prave bezne.

Od Transcendu to bude urcite pamatova karta s procesorom a wifi - ako som pisal.
Celeron

#5 Příspěvek od Celeron »

rnbw píše:Z pohladu fotaku (alebo ineho zariadenia) to funguje ako bezna pamatova karta. Lenze v karte je procesor, kde bezi Linux a ten zariadi vsetko ostatne.

Je to najmensi linuxovy pocitac, aky sa da bezne kupit. Da sa to aj hackovat: http://hackaday.com/2013/08/12/hacking- ... -sd-cards/

Stejně to nějak nechápu. Jak v tom foťáku nastavíš tu Wifinu kam, kdy a co má posílat? Musí se se to přeci chovat jako nějaký "AP-čko", kde se nastavuje spousta parametrů, nebo ne? Nebo tu SD kartu nejdřív vrazíš do PC a je na ní soft, pomocí kterýho tu Wifinu nastavíš?
Jirka

Standa99

#6 Příspěvek od Standa99 »

.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
rnbw

#7 Příspěvek od rnbw »

Vo fotaku to nenastavis nijako. Karta vytvori wifi AP, na ktore sa pripojis a nastavujes ju cez web rozhranie (alebo aplikaciou pre iOS alebo Android).

Staci si precitat navod: http://www.transcend-info.com/files/Man ... 1.4_EN.pdf
Celeron

#8 Příspěvek od Celeron »

Hmm, tak to původní záměr použít tuhle kartu na bezdrátový odesílání tiskových souborů na 3D tiskárnu (která umí tisknout z SD karty) je asi pasé...
Jirka

Standa99

#9 Příspěvek od Standa99 »

Skok od funkčnosti ve foťáku k 3D tiskárně je velký, ale pokud sis přečetl návod od rnbw, tak proč by to nemohlo fungovat. Samozřejmě ne na direct, ale bezdrátově to pošleš na kartu (ideálně z iOS nebo Androidu) a z té to vytiskneš.
.
..
...
Celeron

#10 Příspěvek od Celeron »

Standa99 píše: tak proč by to nemohlo fungovat. Samozřejmě ne na direct, ale bezdrátově to pošleš na kartu a z té to vytiskneš.

No a právě o to mě jde. :) Otázka ovšem taky je, jakej dosah bude mít Wifi z SD karty, která je skoro celá "obalená" plechem SD slotu. Kdysi jsem vytáhl z Comtrendu plošnou anténu 2,4 GHz a byla dvojnásobek velikosti SD karty. Jestli by to chodilo na půl metru, tak to by bylo jaksi na prd.. Potřebuju aspoň 4 spolehlivě. U přenosu mezi foťákem a "chytrolínem" malej dosah není problém...
Jirka

rnbw

#11 Příspěvek od rnbw »

Toto riesenie neodporucam, nebude to fungovat. Problem je v tom, ze ked ma zariadenie (tlaciaren) pripojeny filesystem na karte, tak do filesystemu nie je mozne bezpecnym sposobom zapisovat z druheho zariadenia (v tomto pripade wifi procesora). Keby sa ti to nahodou aj podarilo, tak si tlaciaren pravdepodobne znovu nacita subory az po vytiahnuti a vlozeni karty...
dj_Paul

#12 Příspěvek od dj_Paul »

Já bych se s dovolením připojil s dotazem: Je možné tuto kartu připojit ke stávající WiFi síti jako klienta?
rnbw

#13 Příspěvek od rnbw »

Podla navodu ano.
Standa99

#14 Příspěvek od Standa99 »

Na té tiskárně by taky měl běžet nějaký Linux, to by mohl stačit jen skok o adresář výš + zpět, aby se znova načetly soubory. Ale to je jenom domněnka.
.
..
...
Celeron

#15 Příspěvek od Celeron »

rnbw píše:Toto riesenie neodporucam, nebude to fungovat. Problem je v tom, ze ked ma zariadenie (tlaciaren) pripojeny filesystem na karte, tak do filesystemu nie je mozne bezpecnym sposobom zapisovat z druheho zariadenia (v tomto pripade wifi procesora). Keby sa ti to nahodou aj podarilo, tak si tlaciaren pravdepodobne znovu nacita subory az po vytiahnuti a vlozeni karty...

Otázka je, zda se po restartu tiskárny něco s SD kartou dělá kromě testu, zda je vložena ale na to je přece jen kontakt. Pokud by komunikace začala až po příkazu tisknout z SD karty, tak by to co píšeš asi moc nevadilo a po nahrání dat přes Wifi by se mohla tiskárna zresetovat. Kdybych věděl, jakej to má aspoň orientačně dosah, tak bych to risknul s koupí a vyzkoušel. V nejhorším to věnuju příbuznýmu co má foťák na SD klasik karty.
Jirka

Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“