nikon nevyjizdi objektiv

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
sas

nikon nevyjizdi objektiv

#1 Příspěvek od sas »

zdar
syn od netere silou zatlacil nazpet vyjety objektiv,ted po zapnuti nevyjede ani se neotevre na krytka takze nelze fotit,da se to jeste opravit?je tomodel coolplix s 2700
tiktak1953

#2 Příspěvek od tiktak1953 »

Ked ho uplne nasilim zavrel,tak poskodil mechaniku napr.zlomil ,zdeformoval zub-y,.......!Po zatlaceni tlacitka vysunutia objektivu počut motorcek ako je zablokovany, ze sa nemoze tocit.?To uz len do značkoveho serv.nic pre teba.Ak by ste he chceli vyhodit,zobral by ho.
Zaky

#3 Příspěvek od Zaky »

Někdy jsou jen vodící trny vyskočené z drážek, je to ale potřeba celé rozebrat, což je opravdu hodně velká piplačka a riziko poškození něčeho dalšího při rozborce je obzvlášť bez praxe docela veliké. A nebo se něco ulomilo a pak je to horší, je to taktéž potřeba rozebrat, zjistit, co se poškodilo a kde díl sehnat (Ebay a pod.) pokud je tedy vůbec někde k dispozici. Oprava ve značkovém service bude asi nerentabilní, oni mění celý objektiv. Dej sem foto, v jaké poloze objektiv je, pokud je nějak na stranu a nejde s ním hnout, je to ještě nadějné, pokud ale volně lítá jak nudle v bandě, je něco ulomené.
mi-ro

#4 Příspěvek od mi-ro »

V 99% konečná. Oprava ve značkovce nerentabilní, pokud vůbec nějaká a pro ostatní viz Zaky. Rozebrání foťáku a vyjmutí objektivu pro zkušeného ještě OK ale demontáž systému objektivu už je opravdu jen pro odvážné (mechanický systém focus, zoom, výjezd objektivu, miaturní motorky, doběhové spínače a optočidla, jemné páskové vodiče, nutná absolutní čistota....). Nehledě na to, že tam skutečně můžeš objevit ulomený něco a stejně končíš.
..to bude jen ňákej odpůrek
MiraSt

#5 Příspěvek od MiraSt »

mi-ro píše: Rozebrání foťáku a vyjmutí objektivu pro zkušeného ještě OK ale demontáž systému objektivu už je opravdu jen pro odvážné
To jsem už zvládnul dvakrát. Jednou na Olympusu 510 UZ a podruhé nějaký koolpit. Pokaždé objektiv šejdrem po pádu na zem.
Odpovědět

Zpět na „Fotoaparáty, kamery a jiné optické přístroje“