šíroký obraz u SANYO CV28ST2-E
Moderátor: Moderátoři
šíroký obraz u SANYO CV28ST2-E
mi-ro píše:Korekce jsou OK, R 629 byl KO ale ten jsem měnil v první vlně. Můžeš mi nějak poslat to schema? evidentně je to stejné co píšeš. Já mám neblahý pocit že v tom někdo byl předemnou a že kapacity u horizontálu nemusí být originál!! Nebo mi vypiš hodnoty kondů okolo horir. Hlavně C 626, tady je 9n1 na 2000
mi-ro,jak vypadá průběh na kolektoru KSŘ ?? Jakou má úroveň p-p ?? Mohlo by to být nakřáplý VN trafo,bude malý VN napětí... Podle toho průběhu na C koncáku bys nějaký nesrovnalosti v kapacitách kolem trafa mohl poznat...
kondik píše:Myslim ze trafo bude OK, ale ak predsa by nebolo, treba mat merac na VN trafa, dokaze odhalit vsetky zavady na trafe, pomocka na 100% a netreba tu potom polemizovat o vadnom trafe, alebo niektori chytraci idu hned kupovat nove - pretoze maju "podozrenie". Myslim ze 3000,- nie je vela za ten merac a kolko je tu takych co pisu: vymenil som VN tr. a ide to rovnako v com by mohol byt problem? Na to je jednoducha otazka, niekto sa snazi robit opravara a nema nato.
To už šla cena VN testerů tak dolů? Naposledy si pamatuju nějakých 8 tisíc...
Na druhou stranu nevěřím tomu že ten tester odhalí 100% poruch,už jen pro to,že funguje na 9V destičkovou baterii. Pokud ovšem má někdo servis,může takové VN trafo mít na skladě a jeho přehození je pak otázka minut,pak teprve si může být 100% jistý.
Jak jsem napsal: spousta toho jde poznat z průběhu na kolektoru KSŘ.
Samozřejmě vím kolik se dělá tisíců druhů trafáků,ale víme oba dva dobře,že pokud se specilalizuji na nějakou značku,je minimálně v jedné modelové řadě stějné trafo,ne li v několika seriích za sebou jdoucích modelů. Pokud pracuješ bez materiálu na skladě a zákazníkům nevadí delší doba opravy,nic proti tomu,ale příště opatrně s tím jestli jsem úplně mimo,ano?
Ten VN tester od KONIGu jsem měl kdysi v ruce,není to nic světoborného. V tom se pokud mě paměť nemate vybíjel přes tyristor kond do trafa a přes něj se budilo testované trafo. Toť vše. Podotýkám,pracovalo to na 9V destičkovou baterii!!!
Moc rád bych viděl tester který "umí" otestovat všechny druhy VN traf a ještě na nich odchalit všechny možné poruchy co na nich mohou nastat !!!! Až takový někdo vymyslí,zase o něco ubude opravářů-diagnostiků,protože práci za ně udělá nějaký supertester....
Na ten tester se ze zvědavosti mrknu,pokud je to napájený trafem,nemuselo by to být až tak špatný. Pokud tomu dobře rozumím,musíš do něj zadávat typ trafa?? to potom vysvětluje tu "všemocnost" onoho testeru,pokud budu znát skutečnou konstrukci trafa,převodní poměry,vzájemné indukce,vrstvení vinutí atd,pak můžu opravdu diagnostikovat kdeco.
Ale k té poruše co jsi popisoval,skutečně se nedala zjsit jinak? Podle mě to muselo být vidět na škopku na průběhu napětí na C koncovýho trandu jako nějaký "hrb navíc" nebo "vytržení" nebo jiná úroveň....
Tak bych čekal že i mi-ro řekne jak vypadá průběh na KSŘ,už jsem se na to ptal dřív...