Přepnutí STB od O2

Zkušenosti a problémy s příjmem analogových i digiálních signálů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
martin-fernet

Přepnutí STB od O2

#1 Příspěvek od martin-fernet »

Zdravím všechny,

potřebuji od Vás radu.
Přešel jsem s kabelovou TV k O2 a řeším problém.
Mám od nich STB EVO4 (černý s černým DO) a pokud přepínám např.v EPG šipkama nahoru dolů, tak se mi zvyšuje nebo snižuje hlasitost na TV (Philips).

Jednou jsem tento problém již vyřešil zadáním kódu na ovládání, ale bohužel si nevzpomenu, jaký ten kód byl.

V O2 neporadili, že se s tím ještě nesetkali. Předpopkládám, že pokud má někdo TV Philips a tento STB, tak řeší asi stejný problém.

Ovládání bude vysílat stejný kod RC5, jak na ovládání STb, tak i hlasitisti TV.

Díky za rady.
kokun

#2 Příspěvek od kokun »

martin-fernet píše:Přešel jsem s kabelovou TV k O2 a řeším problém.
Mám od nich STB EVO4 (černý s černým DO) a pokud přepínám např.v EPG šipkama nahoru dolů, tak se mi zvyšuje nebo snižuje hlasitost na TV (Philips).

Jednou jsem tento problém již vyřešil zadáním kódu na ovládání, ale bohužel si nevzpomenu, jaký ten kód byl.
. . .
Ovládání bude vysílat stejný kod RC5, jak na ovládání STb, tak i hlasitisti TV.

Předpokládám, že k ovládání O₂TV (STB EVO4) máš VDO Philips RC242.
Na str. 6 (pdf) máš 40 kódů pro tvp PHILIPS.
Ano televizory Philips využívají kód RC5 (vyvinutý právě firmou Ph), proto se ti náhodně "sešel" stejný kód pro EPG STB s hlasitostí (Volume) na televizoru.

Poněvadž dnes už nepotřebuješ na tvp ovládat (kromě snad zapnutí a vypnutí z/do ST-BY nic), zkus z těch 40-ti kódů najít takový, který bude na telce ovládat jen tuto f-ci a nebude reagovat na Volume.
Ale obávám se, že ani tímto se nic nevyřeší (a nějak nechápu, že se ti to dříve nějak podařilo), páč při vyslání povelu(ů) EPG (na STB) ti musí ta telka reagovat vždycky.

Jistým řešením by bylo, dát STB EVO4 bokem telky tak, aby IR paprsek z VDO nezasahoval na čidlo přij. DO telky.
Lepším řešením by asi bylo, přelepit čidlo přij. DO na telce černou izol. páskou, aby nebyla schopna přijímat povely vůbec - zapínání (a vypínání) telky by pak muselo probíhat síť. vypínačem na telce manuálně. :wink:

Ápropo - nemáme tady sice žádnou sekci Příjem IPTV, ale sekci Příjem DVB-T jsi zvolil docela nešťastně (co má DVB-T společného s IPTV?)
To už jsi měl raději svůj příspěvek hodit do vlákna O2 TV platforma, do které (mmchdm) kromě mě zatím ještě nikdo nepřispěl (a které není rovněž ve "správné sekci").

Proto se obracím na admina a moderátory a vyzývám je k otevření nové sekce Příjem IPTV a CATV s tím, aby obě tato vlákna přesunuli do ní. Děkuji.
Honza - kokúň

#3 Příspěvek od martin-fernet »

Honzo díky za odpověď.

Pravdou je, že vlákno na IPTV jsem nenašel a přišlo mi nejvhodnější to dát sem.

A zpátky k dotazu. Opravdu se mi to nějak povedlo, protože předchozí stejný STB jsem takto vyřeřil. Proto jsemm si myslel jestli někdo nemá stejnou zkušenost a typ, jak to vyřešit.
masar

#4 Příspěvek od masar »

Myslím, že ti kokun radí dobře - zkusit kódovou sadu jiného tv, ostatně, sám píšeš, že se ti to jednou podařilo. Že se teď nedaří - není problém v režimu přepnutém na "kombinovaný"?
:wink:
Odpovědět

Zpět na „Příjem DVB-T, DVB-C, DVB-S, IPTV, FM a dalších“