Vtipy, vtipné články a odkazy (odděleno, uzamčeno)

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
Michal22

#151 Příspěvek od Michal22 »

Sakra,
kdyby to ještě vyráběli, koupil bych to bráchovi. Zrovna ve čtvrtek měl narozeniny, nic pro něj nemám. A pochybuju, že kolem sebe potkám někoho, kdo by byl víc praštěný tankem jak on.
Ještě kdyby měli T-72...
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
pocitujlasku

#152 Příspěvek od pocitujlasku »

Co mají společného Windows 8 a přestup na Můstku?
"JAK SE DOSTANU Z TOHO ZASR..HO METRA?"”
No vidis, a tak si sa bal
konosuke

#153 Příspěvek od konosuke »

tohle snad patří do sekce "vtípky" s ohledem na cenu...koax 75Ω 1.25m dutinka-kolík pro starý typ TV co nemá přípoj scart video 2.40 Kč/ks doprodej v Kaufu může se hodit, případně k napojení VKV tuneru na zásuvku STA
http://img24.cz/images/36621874712219448129.jpg
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
rnbw

#154 Příspěvek od rnbw »

Takyto koax sa pouziva na pripojenie anteny pri akomkolvek TV prijme - aj DVB-T2.
konosuke

#155 Příspěvek od konosuke »

máš pravdu kolega lebo aj kúzolna eštebácká skrinka DVB-T Sencor čo som kúpil v bazari má dvojicu pripojok pre súosý TV konektor čo na henonom kabeli je
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
TAKJAN

#156 Příspěvek od TAKJAN »

Lepší než se lopotit s výrobou, obzvlášť když tyhle konektory jsou nejhorší ze všech.
konosuke

#157 Příspěvek od konosuke »

ještě horší konektory jsou RCA slangově zvané cinch, takové ty barevné plastové kus za bůra z marketu, velmi špatně pájitelné, jo leda použít celokovové a zlacené kontakty ale to cena je mnohonásobně jinde...
evropský DIN 5-pin neměl problém nikdy a byl stopro blbovzdorný
TAKJAN

#158 Příspěvek od TAKJAN »

Na ty kápnu trošku pájecí kapaliny. Ale aspoň to pak trochu drží. Ale ty anténní jsou hrůza. Snažím používat rohové.
konosuke

#159 Příspěvek od konosuke »

no jasně...velmi dobré a tepelně odolné byly dvojpolohové repro vidlice ploška-hrot používané i Teslou údajně patent Grunďase ale jeden už dneska ví...pájením se nezbortily nikdy
Michal22

#160 Příspěvek od Michal22 »

:D :D :D
Přílohy
Varovani.jpg
(32.37 KiB) Staženo 40 x
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
kejki

#161 Příspěvek od kejki »

Kdysi dávno jsem dělal projekt na Ukrajině a mám z toho takové historky, že mi je věří jenom Ukrajinci.

Tahle je o tom, jak jsme zařídili cedulku do výtahu…

To jsme se tak jednou vraceli z hospody.

Střízliví.

Chyba, já vím.

Na recepci hotelu (podotýkám, že dvoupatrového) jsme dostali nápad, že zkusíme, kolik lidí se vejde do hotelového výtahu (podotýkám, že ukrajinského).

Chyba, já vím.

Střízlivý (opravdu!) odhad byl, že i tři je moc, ale stálo za to zkusit, jestli se tam vejde dvanácti lidí.

Vešlo se. Přestože obtížně.

Chyba, já vím.

Představte si menší sprchový kout. Zavěšený na laně nad jámou.
V Dněpropetrovsku.

Já vím.

Někomu z nás se podařilo zmáčknout na panelu dvojku, výtah zavřel dveře, vydal podivný zvuk, klesnul o dvacet centimetrů, zhasnul světlo v kabině a tím to pro něj skončilo.

Vím.

Chvíli jsme zkoušeli mačkat různá tlačítka, než nám došlo, že výtah už dnes nic vytahovat nebude.

Otevřít dveře silou nešlo — mimo jiné proto, že jsme byli ve výtahu tak natěsno, že většina z nás měla ruce nad hlavou, abychom se vůbec vešli.

Zavolali jsme na pomoc recepční — holky chvilku mačkaly různá tlačítka, než jim došlo, že výtah už dnes nic vytahovat nebude.

Se mohly zeptat nás, my už to věděli.

Holky to chtěly vzdát, ale po kratším přemlouvání, že do rána tam čekat nebudeme, nemůžeme a ani moc nechceme, souhlasily, že zavolají opraváře i večer. Ale moc šancí tomu nedávaly.

Pat a Mat dorazili přibližně za půl hodiny. Teplota ve výtahu již přesáhla čtyřicet stupňů, a taky nám docházel kyslík.

Pat chvilku mačkal tlačítka výtahu, než Matovi došlo, že výtah dneska už nic vytahovat nebude.

Se mohli zeptat holek, ty už to věděly.

Potom se Mat Pata zeptal, jestli ví, jak ten výtah funguje. To nám na náladě nepřidalo. Pat řekl, že ne, ale že ten výtah už dnes nic vytahovat nebude.

Chytrej kluk, rychle chápal.

Potom asi na deset minut odešli a vrátili se s nějakou špicí z kola, načež začali škvírou mezi dveřmi výtahu něco háčkovat.

Asi po deseti minutách jsme se pro úplnost zeptali Mata, jestli tuší, jak ten výtah funguje. Mat odpověděl, že neví, ale že ten výtah dnes už nic vytahovat nebude.

Chytrej kluk, opravdu.

Teplota ve výtahu pomalu dosahovala padesáti stupňů, takže kyslík nám přestával chybět, protože denaturace bílkovin se zdála jako závažnější problém.

Z legrace jsem pronesl, že jestli se někdo pozvrací, tak to bude špatné. Odpovědí mi bylo pár těžkých polknutí a upozornění, že legrace vypadá jinak.

Další kolega zahlásil, že potřebuje na velkou. A protože legrace opravdu vypadá jinak, myslel to vážně.

Pat a Mat zatím zkoušeli otevřít špicí západku dveří, a přitom náhodou zjistili, že ve spodní části se dají dveře silou otevřít na cca pěticentimetrovou mezeru.

Požádali jsme Pata a Mata, ať přinesou z pokoje číslo 16 větrák a umístí ho před dveře, aby tou škvírou foukal dovnitř čerstvý vzduch.

Teplota ve výtahu mezitím dosáhla šedesáti stupňů a čokoládový bonbon, který jsem popadl cestou kolem recepce a držel nad hlavou, již kompletně stekl po mé ruce a lechtal mě v podpaždí.

Kolega si povzdechl, že ho už to lehtá na kotníku.

Pat a Mat mezitím donesli z pokoje č. 16 ventilátor a dál zkoušeli špicí otevřít výtah. Po pár minutách nám to nedalo a zeptali jsme se jich, proč ten ventilátor nezapnou.

Pat odpověděl, že nemají prodlužovačku.

Požádali jsme je, aby z pokoje č. 16 přinesli prodlužovačku — že ji určitě najdou, protože z ní před pár minutami vypojovali ten ventilátor.

Za půlvěčnost a pár minut k tomu přinesli prodlužovačku, zapojili ventilátor... a zase nic.

Slyšeli jsme, že ventilátor běží, ale dovnitř žádný čerstvý vzduch nešel. Kolega u škvíry hlásil, že u venku stojí Mat, šťárá špicí ve škvíře a na záda mu fouká ventilátor.

Začali jsme mít strach nejen o sebe, ale i o Matovy ledviny. Kdyby měl šťárat špicí ještě další hodiny a dny, určitě by mu ten ventilátor neudělal dobře.

Jako by vytušil narůstající napětí, zeptal se nás Mat, kolik nás tam je.

Odpověděli jsme, že dvanáct. Pat se srdečně zasmál a prohlásil, že je rád, že ještě máme smysl pro humor.

Povzbuzen uvolněnou atmosférou se Pat dál vyptával, jestli je někdo z nás těhotný. Odpověděli jsme, že není, ale že kdyby to nějak mohlo uspíšit vysvobození, tak to můžeme zařídit.

Asi po hodině a půl se Matovi podařilo trefit špicí packu zajišťující dveře proti otevření a výtah se otevřel.

Z maličkého výtahu postupně vystoupilo, jako klauni z Fiatu, dvanáct totálně rudých, zpocených a smradlavých individuí.

A druhý den se ve výtahu objevila cedulka, že výtah je pro 3 osoby a že má nosnost 250 kg.

V pěti jazycích! Druhý den! Na Ukrajině se nikdy nic nedá zařidit do druhého dne! Ale my jsme to dokázali.
Jimmi2

#162 Příspěvek od Jimmi2 »

Pobavil jsem se :D
p32

#163 Příspěvek od p32 »

Stejně by mě zajímalo, kam se ztratil ten třináctý, co zavíral ty dveře od výtahu. :wink:
Michal22

#164 Příspěvek od Michal22 »

No co, valil napřed do toho druhýho patra, předpokládám že husím krkem ve zdi 8-)
radioelectrum

#165 Příspěvek od radioelectrum »

konosuke píše:ještě horší konektory jsou RCA slangově zvané cinch, takové ty barevné plastové kus za bůra z marketu, velmi špatně pájitelné, jo leda použít celokovové a zlacené kontakty ale to cena je mnohonásobně jinde...
evropský DIN 5-pin neměl problém nikdy a byl stopro blbovzdorný

Je to přesně naopak. RCA se rozšířil pro svoji velikou blbuvzdornost, kdy obsluha co ho připojuje nemusí znát kde je klíč. Nám Technikům se to bude zdát absurdní, ale jsou i tací, schopni konektor rvát otočený o 90 či 180 stupňů.
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“