Sháním servisní manuál Nikon D5100

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
qwert29

Sháním servisní manuál Nikon D5100

#1 Příspěvek od qwert29 »

Nemá někdo stažený servisní manuál na Nikona D5100? Je to už starší model, ale přesto ho nikde nemůžu najít. Děkuji.
Jodr

#2 Příspěvek od Jodr »

Že by Nikon dával k dispozici servisní manuály o tom silně pochybuji... Firemní servis, oprava za peníze co se Ti ale nebudou líbit :(
Jen blbec se učí svými chybami opakovaně....
qwert29

#3 Příspěvek od qwert29 »

Vím, že oficiálně Repair manual Nikon nedá, ale neoficiálně na objektivy Nikkor není problém je najít, taktéž na některá těla, zejména ta dražší FF, ale zrovna na D5100 jsem manuál nikde nenašel. Jen jednu stránku s hrubým postupem demontáže, což není ono protože tam chybí například umístění šroubků.... a že jsou schované všemožně :) Já už mám tělo demontované, ale stejně bych rád ten manuál viděl. Třeba bych chtěl zároveň promazat mechanismus závěrky, a bez manuálu nevím jak.
fredis

#4 Příspěvek od fredis »

Tam se závěrka maže? Na to mazání jsi přišel jak?
Rotor rotuje a stator stagnuje...
qwert29

#5 Příspěvek od qwert29 »

Závěrku bych určitě nemazal, ale krokový motorek a mechanizmus závěrky. Do foťáku se dostala troška voda, tak je to jen preventivní čin. Ale nechci udělat víc škody než užitku tím, že by olej stříkal na čip.
Někde o tom byl článek, mazat WD40 ale jen lehce namočenou tyčinkou, v žádném případě nestříkal přímo na ozubená kola. Mě se nezdá to WD40, je to dost agresivní prostředek.
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“