Technisat S2 - chybná reakce na DO

Vše co se týká satelitní techniky a dekodérů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Achab

Technisat S2 - chybná reakce na DO

#1 Příspěvek od Achab »

Tento satelitní přijímač náhle přestal reagovat na jakýkoliv povel DO. Na jeho ovladač ale současně začala reagovat většina dostupných funkcí připojené televize Orava TVP-555A což se dřív nedělo. Po výměně baterií funguje ovládání normálně.

Nesetkal se někdo s podobným chováním DO? Nejsem si jistý jestli byly články skutečně vybité/vadné nebo pomohl pouhý reset jejich vyjmutím. Baterie majitel zlikvidoval dřív než jsem je stačil změřit, v DO byly údajně pouze několik týdnů.
dred

#2 Příspěvek od dred »

zrejme ovládač urobil hoppa.... a uletel mu rezonátor - zmenil kmitočet.
Rozobrať, nájsť rezonátor ,prečítať hodnotu,kúpiť nový,vymeniť...atd.
Přílohy
images.jpg
(2.29 KiB) Staženo 903 x
Achab

#3 Příspěvek od Achab »

O pádu nebyla řeč - závada se údajně objevila náhle. Možná tam byla vada už z výroby ale že by frekvence ujela skokem? Jedině snad rychlým poklesem napětí na vadném článku. Současné baterky s kterými ovladač funguje správně taky nejsou zcela nové - byly kratší dobu v druhém DO stejného typu.
Satelit i s ovladačem je v záruce tak se mi to moc nechce rozebírat aby případně uznali reklamaci. Někdy jde rozborka bez zanechání stop dost těžko...
Achab

#4 Příspěvek od Achab »

Dnes jsem ještě DO zkusil napájet regulovatelným zdrojem přímo a přes různé sériové odpory do 22Ω. Funguje naprosto normálně v celém rozsahu napětí od 3V až po minimum 1,65V pod kterým už nereaguje. Reakce na TV se neprojevila. Sériový odpor pouze posouvá minimální potřebné napětí nahoru, jinak nemá na funkci žádný vliv.
Zkusil jsem takto dva DO Technisat S2 stejné výrobní série a jeden DO Technisat SIR, žádný rozdíl - zřejmě jsou stejné.

Majitel to zatím chce nechat až jestli se závada projeví znovu.
dred

#5 Příspěvek od dred »

Achab píše: Po výměně baterií funguje ovládání normálně.

toto som nepostrehol...mohlo to byť spôsobené nejakou oxidáciou na kontaktoch batérií....
ale skôr sa prikláňam k chybe toho rezonátora..niekedy stačí poklepať a závada bude späť....
Achab

#6 Příspěvek od Achab »

Právě proto jsem DO zkoušel napájet přes odpory ale k "přeladění" na TV už nedošlo. Poklepat jsem zkoušel taky a žádná změna.
Odpovědět

Zpět na „Satelitní technika a dekódování“