LED dioda v prostoru CD zlepšení jiteru?
Moderátor: Moderátoři
- Artaban001
Ano, je to zpráva z Radia Jerevan. Došlo k drobným nepřesnostem. Nejedná se o jiter, ale o jitrnice, a nejde o LED, ale lednici. Zřejmě se má jednat o problematiku skladování jitrnic - ano, ukládat do lednice.
- Artaban001
Jinak podle mě žádný přidaný světlo nemůže mít vliv na proces čtení CD, protože se vnější světlo do optického řetězce stejne nedostane (hlavice je pod CD a jediný, co se na snímač dostane, jsou 3 laserový paprsky odražený od CD. Veškerý přidaný světla jsou jen pro potěchu oka uživatele, kterýmu to pak časem bude uplně jedno.
Někdy se neúmyslně přidá (nebo smaže) vteřina ticha na začátku nebo na konci každé stopy.
(Taky se našli podivní lidé, kteří nejdřív CD převedli do MP3 a z té MP3 si to pak nechali převést zpátky na Audio CD.)
Mimochodem, CD vyšly z módy.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Opravdu? já pořád kupuji CD snažím se hledat původní vydání v AAD a taky pořád kupuji LP jak nové tak jeté.
To ti mladí hledají hned kde je USB abych tam mohl narvat USB flashku.
Jednou jsem viděl video na youtube kde někdo ukazovl sonet DUO kde mu hrála nějaká písnička těchto let a dole byl komentář jak se mu povedlo to na ten pásek nahrát.
- Artaban001
Kdyby český - hlavně rádia se stále nebabraly v pár svých oblíbených kapelách, který se až protiví, tak by se CD prodávali víc. Nebyt poslechu jednoho zahraničního webovýho rádia, tak o spoustě kapel ani nevím. A ty kapely lze pouze "sosnout".