Rozdělovač Krups 7240

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
vrutek

#31 Příspěvek od vrutek »

Právě že jo. :D viz předchozí
Nějak jsem špatně zařadil odpověď v tomto vláknu.
vrutek

#32 Příspěvek od vrutek »

Můžu ještě vznést ten dotaz na užitečnost toho průhledu z plexi na Krups 7240 na přiložené fotce?
Přílohy
image.jpeg
(287.75 KiB) Staženo 147 x
ohryzek36

#33 Příspěvek od ohryzek36 »

Pokud máš Krups XP7240 (presso s displejem, šedý panel, kovový rámeček), tak by tam ten průhled vůbec neměl být - bývá u XP7200, popřípadě podobných, co vůbec nemají displej, ale jen kontrolky. Pod ním je zelená sedmisegmentovka, co zobrazuje různé veličiny (teplotu, tvrdost vody, dobu mletí, počet káv a tak). Asi máš presso zbastlené z více vraků - takových bývalo jedno dobu víc (když se ve velkém tyto krupsy kvůli neopravitelnosti v záruce odepisovaly - taky ho někde mám).
vrutek

#34 Příspěvek od vrutek »

Bojuji neustále s problémem zůstávání vody v presovači. Trvá pár minut než se voda odpaří a dokonce se pak někdy i vrací. Z kavovaru se neustále kouří a vevnitř je pak děsný bordel. Už jsem pročistil odpadní hadici, ale mám pocit, že je dost velká mezera mezi stěnou presovače a sítkem. Je to vidět na fotce z první strany tohoto tématu (442.jpeg). Přirozeně tudy musí propadávat namletá káva, ale nevím co s tím. Napadá mě vyrobit teflonový o-kroužek jestli by to bylo k něčemu dobré??
ohryzek36

#35 Příspěvek od ohryzek36 »

Ohledně toho "vracení vody" - jak to myslíš? Jestli se ti po dokončení přípravy kávy nevypustí voda přetlakem do odkapní misky (presso po dokončení výroby kávy zapne topení, takž voda z kávy vyvře zpětným ventilem do odpadu), tak vyčisti zpětný ventil na rozdělovači, který tu vodu vypouští - už jsem to několikrát popisoval (a možná i v tomto vlákně, akorát jsem líný to po sobě číst).

Ještě popiš trochu to, co myslíš tu mezerou - obrázky máš přejmenované všechny na "image.jpg" (asi po zmenšení), takže nevím, co tím myslíš - ale dle mého by to mělo vše regulérně fungovat i bez nějakého o-kroužku navíc.
vrutek

#36 Příspěvek od vrutek »

Zpětný ventil jsem čistil několikrát a mám pocit, že se rychle zasírá namletou kávou. Tím "rychle" je myšleno po první kávě. Dnes už jen namlel, sjel s pistem dolů, ale nic z něj nevyteklo jen hláška error 06.
Přílohy
image.jpeg
(143.99 KiB) Staženo 120 x
image.jpeg
(180.44 KiB) Staženo 87 x
vrutek

#37 Příspěvek od vrutek »

Vyčištěno, všechny hadice, znovu pro jistotu přetěsnění a po třech kávách znovu bublání vody v preso komoře, vlhkost, špína atd. Při přípravě cca třetí kávy sjede píst dolů, ale značně déle trvá než proběhne cyklus, to bylo i před tím, než pak nahlásil chybu 06. Ale nikde neprotéká! Že by bylo na vině čerpadlo??? Už jsem v koncích, díky za každou radu.
ohryzek36

#38 Příspěvek od ohryzek36 »

Zkus vyčistit všechno mezi nádrží a čerpadlem (hadice, průtokoměr, sítko a filtr, jestli je přístomný) a vytáhni vodní filtr z nádrže (jestli ho tam máš) - je možné, že čerpadlo chce sát, ale nemá co (má ucpaný vstup).
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“