64 bitový drivery W7 a spol

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Celeron

64 bitový drivery W7 a spol

#1 Příspěvek od Celeron »

Dnes jsem se celej den trápil s perifériema na W7/64 profi. Dosud jsem měl W7/32. Tak teda nevím, jak to děláte vy, jestli s novým systémem vyházíte všechny starší periférie a koupíte nový tiskárny, scanery a pod i když ty starý normálne makaj a mohly by dobře makat další léta.
Z disket, co byly u periférek jsem nenainstaloval naprosto nic. Na netu jsem našel alespoň driver pro Minoltu Magicolor 2500W, USB Bluetooth a USB WiFi.
Pro Minoltu QMS PagePro 1250E ani ťuk ale kupodivu jsem ji rozjel na driver konstrukčně podobný PagePro 1150. :wink:
Zajímavý, že se mi povedlo najít i 64 bitovej driver na 25let starou jehlovku Epson LQ1070 ESC/P2, jede jak víno na driver LQ1150 ESC/P2.
Pohulit mi dal scaner HP Scanjet 4370. Zkusil jsem na netu doporučovanou náhradu driver od Scanjet G3010. Při instalaci to ale řve že driver nemá zaručenou kompatibilitu a že nemusí být program stabilní, ale scanovat s ním jde. Jenže při dalším spuštění W7/64 se scaner najde ale hodí hlášku že software ovladače se nepodařilo nainatalovat a pro scanování je nutný ho znova vnutit ručně.
Není nějaká finta jak tenhle problém vyřešit?
Díky
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Standa99

#2 Příspěvek od Standa99 »

Není v zájmu výrobce, aby to podporoval donekonečna a logicky se není čemu divit. Vyrábí hromady nových zařízení, takže nebude řešit staré střepy.
Buď to nechat dožít, tam kde to funguje, nebo cokoliv na USB jde vyřešit např. pomocí virtualizace. Je to komplikovanější, ale funkční.

P.S. Nezapomeň, že všechny ty ovladače, co tam dostaneš nějakým pokoutným způsobem (přes varovné hlášky atd.), tak moc ke stabilitě systému nepřispějou.
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
hafca

#3 Příspěvek od hafca »

Většinou se mi to povedlo vyřešit buď pomocí http://www.instaluj.cz/driverpack-solution-online ten je free, neděs se, že je to z ruska nebo si sežeň program IObit Driver Booster.
U prvního si dej pozor, při spuštění se ptá na instalaci seznamovic Lištičky a po konečném spuštění je nahoře jen veliké tlačko Instalovat automaticky. Toho si nevšímej a klikni úplně dole na malou nenápadnou ikonu s ozubeným kolem, kde je napsáno expert mode. Tam pak vidíš, co je potřeba aktualizovat, případně si fajfky u toho co nechceš zrušíš. U druhého je to podobné, jen se rovnou otevře okno, kde vidíš co je k dispizici. Oba mluví česky, jen ten druhý už není free.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Standa99

#4 Příspěvek od Standa99 »

Lištička? To je potom někým upravené a kdo ví jak! Pro DRP si chodím pouze zde, používám ho jenom offline. Každopádně i ten nemá vše. Na Win10 u některých starých NB s mobilními GPU se nechytá. Většinou to vyjde online od Microsoftu, protože půjde o upravené ovladače, které byly původně např. pro Win7 a nikde jinde nejsou.
.
..
...
hafca

#5 Příspěvek od hafca »

Lištičku a ostatní hrůzy cpe do všeho kde kdo. Většinou právě tyhle servery, mají za to peníze k reklamě. Ale není problém jít rovnou k autorům na DriverPack Solution. A tam si vybrat jestli jen tu malou on-line verzi nebo komplet verzi co má přes 10GB.
jiriS
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od jiriS »

Nám se nepodařilo rozchodit scaner (Canon Lide) n W7 64b, takže jede na PC s XP a soubory přetahujeme. Není v provozu zase tak často, takže přežít to zatím dokážem, ale vadí mi ten princip.
Naštěstí stará dobrá HP1010 chodí pod 7. v pohodě.
Jirka
Celeron

#7 Příspěvek od Celeron »

hafca píše:Lištičku a ostatní hrůzy cpe do všeho kde kdo. Většinou právě tyhle servery, mají za to peníze k reklamě. Ale není problém jít rovnou k autorům na DriverPack Solution. A tam si vybrat jestli jen tu malou on-line verzi nebo komplet verzi co má přes 10GB.

Tak jsem stáhnul z odkazu ten menší na zkoušku do W7/32. Našlo mi to 8 starých driveru a tak jsem je dal aktualizovat. Webkameru EYE 312 od Geniuse to našlo taky i driver pro aktualizaci ale napsalo že nejde aktualizovat. Jinak už během aktualizace se mi do mašiny vloupala Opera, Mozila a Lištičku to nacpalo do všech prohlížečů, co jsem v mašině měl. Tak jsem nakonec ty nezvaný hosty zase vyhnal. :wink:
Jirka

hafca

#8 Příspěvek od hafca »

Oni to smetí občas mívají dobře schované a člověk musí dávat velký pozor, co odklikává. Ale někdy ta instalace prostě ani zrušit nejde, protože ta možnost tam není. :cry: Je to asi daň za to, že to mají a na jednom místě k tomu.
Celeron

#9 Příspěvek od Celeron »

jiriS píše:Nám se nepodařilo rozchodit scaner (Canon Lide) n W7 64b, takže jede na PC s XP a soubory přetahujeme. Není v provozu zase tak často, takže přežít to zatím dokážem, ale vadí mi ten princip.
Naštěstí stará dobrá HP1010 chodí pod 7. v pohodě.
Jirka

No když se nepovede, tak to udělám podobně a koupím Canon Lide 120. Za 12 stovek, no neber to. :) Má to drivery od XP až do W10/64. Jen mě sere, že skoro s každým systémem je potřeba měnit scaner. Už jsem jich měl od roku 1992 5 kousků a vždy skončily jen na SW.
Jirka

jiriS
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od jiriS »

Já ty skenery skoro shodné mám dva, kupovat nové nechci, dokud slouží. Dokud bude jeden PC stačit a fungovat s těma XP, tak ho ponechám, možná i kdybych ho musel extra zapínat jen kvůli skenování. Horší by byl tisk, ten potřebuju skoro denně, to by otravovalo.
Uvažuju, jestli by ale nějakou takovou funkci nezvládlo Rapsberry :)
Respektive jestli ho to už někdo někde nenaučil :D
Jirka
Celeron

#11 Příspěvek od Celeron »

Standa99 píše: Pro DRP si chodím pouze zde, používám ho jenom offline. Každopádně i ten nemá vše.

Nemůžu v tom najít vůbec nic od Minolty a kde jsou schovaný scanery jsem taky nenašel. Nemáš to víc prozkoumaný?
Díky
Jirka

hafca

#12 Příspěvek od hafca »

Možné řešení by možná mohly být virtuální XP. Pro některé verze W7 jsou zadarmo součástí instalace.
Standa99

#13 Příspěvek od Standa99 »

Celeron píše:Nemůžu v tom najít vůbec nic od Minolty a kde jsou schovaný scanery jsem taky nenašel. Nemáš to víc prozkoumaný?
Díky

Raději jsem ten DRP nezmiňoval, protože není všespasitelný, ale pro mě to je základ, bez kterého bych několikrát týdně nedal ani ránu.
Ty balíky jsou fyzicky tady. Dají se rozbalit a můžeš se v nich povrtat. To co tam vidíš je vše, tzn. pokud by byl skener součástí tiskárny, tak by mohl být v balíku Printer nebo samostatně v různých Misc, ale co jsem se díval, tak ani v jednom není adresář Minolta.
A pokud bys měl virtualizovat a sdílet USB, tak ideálně ve VirtualBoxu, ani VMware není tak dobrý a ten Microsoftí stojí za ..... (kromě Hyper-V).

P.S. Pro ten online DRP si choďte tady http://download.drp.su/DriverPack-Online.exe , vyhnete se instalaci bordelwaru.
.
..
...
satam

#14 Příspěvek od satam »

CanoScan Lide 20 mi v pohodě chodí na W10 64bit pod programem VueScan.
Má to malý háček - VueScan je placený a ve zkušební verzi jsou na skenovaném materiálu VueScan vodotisky .......
jiriS
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od jiriS »

Dík, zkusím.
Jirka
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“