Takže zase jsem postoupil o něco dál - poslední dobou pomalu (když mám čas a náladu) osciloskop rozebírám, proměřuju a samozřejmě si zapisuju kde co bylo (už je toho asi 10 stran). Momentálně je na šasi připevněná jenom deska přepínače režimů (s kalibrátorem), zesilovače "Z" a sestava VN zdroje pro obrazovku. 14 jiných desek + základní blok zdroje je venku.
Dál jsem prošel zdroj, poupravoval schéma primárního měniče (ne, že by se v něčem lišilo, ale nedalo se skoro přečíst - poopravované přikládám), zkontroloval a proměřil hlavní trafo (jeho zapojení se trochu liší od schémata), zkontroloval diody na sekundáru zdroje (vše OK), vytahal a proměřil asi 40 kondenzátorů (na kapacitu i ESR - všechny víceméně dobré).
Takže co teď? Kondenzátory vypadají sice docela dobře (v porovnání s tím co jsem očekával a zažil při opravě čínských zdrojů), ale hlavně u "výstupních" kondenzátorů (ne přímo ve zdroji, ale na základních deskách, do kterých se zasunují karty nebo šuplíky) bývá snížená kapacita (na cca 70% původní), nebo zvýšené ESR (klidně i na dvojnásobek hodnoty, co má "zdravý" kondenzátor vedle). Přímo ve zdroji mají hlavní napětí (±48V, ±15V a +5V) výstupní filtraci jen 47uF (±48V), popřípadě 470uF a 220uF (±15V a +5V) a na (dvou) základních deskách je to už slabší - 5V má 220uF, ±15V má 100uF a ±48V jen 10uF - to už jsou ty horší kondenzátory. Byl bych je vyměnil za něco většího, ale není tam moc místa (jedny jsou pod deskama přepínačů mezi konektorama šuplíků a druhá sestava je pod obrazovkou.
Momentálně mám v plánu zkusit povyměňovat kondenzátory (všechny zdrojové - ne jen ty "špatné" - pro jistotu) za nějaké "nové", ale nevím, kde je nabrat - jedná se o axiální kondenzátory, co mají z velké části provozní napětí 100 nebo 160V (u těchto tam těch 150V opravdu je) a moc "běžných" obchodů to nevede - něco málo je v GMe nebo v GESu (tady moc nevěřím na kvalitu), SOS toho také moc nemá, a prakticky sehnat vše, co potřebuju, v jednom obchodě nevidím moc reálně. Vypadá to nakonec tak, že koupím v Hadexu starší TF0xx - stojí pár korun a i po změření vypadají docela solidně.
Až to "nějak" dopadne, tak se ozvu - přikládám na "pokochání" schéma měniče hlavního zdroje - primár trafa je zapojený mezi vývody "2" a "3" na pravé straně schématu, zpětná vazba bude asi něco z konektoru / kabelu Š3 - Š14 - Š15 a jsou k tomu cirkusu navíc ještě 2 desky usměrňovačů a 2 desky stabilizátorů - v Tektronixu 7603 bylo na tomto místě nejobyčejnější plechové trafo

.