EKKAR píše:A pak se divte, že nejnovějšímu mr.dkosoftímu mozkovýmu potratu každej nadává a že přírůstek počtu realizujou jen prodeje OEM zařízení s předinstalovanýma "ikskama" ...
No nejlepší je, že jsem zkusil Mrkvosoftí webkameru, co chodí pod W7/32 ale pod W7/64 ani ťuk.
Tak jak po nich může někdo chtít, aby s tím makaly drivery jiných firem. Už mě to těžce nebaví. Takovýho pros....o času kolem a efekt žádnej.
Celeron píše:Když se pod čsob zkusíš přihlásit v čemkoliv a zjistí se, že máš XP, tak tě to vůbec nepustí dál. Rovněž pokud nemáš IE11 a poslední nebo předposlední Javu.
Jedu stále na XP, ČSOB mi jde normálně (Chrome) a daňový portál jakbysmet.
Mám tady NB od známé, donesla jej, že "nějak divně jede".
Když pominu to, že po letmém proskenování mě NOD našel 42 virů, tak mě hlavně zaráží, že NB měl původn W7 Home Premium, předpokládám že 32bit. Ale ona tam má W10/64bit. Tvrdí, že to nikomu nedávala na přeinstalaci, že jen odklikávala poctivě všechno, co jí to nabízelo (podle toho to vypadá).
Zkoušel jsem odebírat některé aplikace (např TuneUp2012) pomocí Revo uninstaller, všude se píše, že jsou to 32bit verze aplikací.
Je možné, že při automatickém update z W7 na W10 se místo 32bit nainstaloval 64bit? Co jsem zatím nějaké stroje ukecával na W10, tak byly vždy už s W8/64bit.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Ne, upgraduje se na stejnou verzi. Takže tam byly Home/64 bit. Není to nic zvláštního, třeba Asus je dával i na netbooky, což v kombinaci s 2GB paměti byla záruka lenosti.
SN platí pro obě verze, takže lze přejít mezi 32b a 64b, i když to není licenčně košer.
Toto je přibližně na půli cesty mezi notebookem a netbookem. Displej asi 12", procesor AMD E-300 2x1,3GHz, ale na druhou stranu 4GB RAM, 500GB disk...
Jmenuje se to Lenovo Ideapad S205.
Mě je jen divné, proč jsou aplikace (které tam údajně měla už ve Win7) 32bit, když je aktuální systém 64bit.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Většina aplikací je pořád 32 bitových. 64 bitové bývají jen programy, které to opravdu využijí - třeba balík od Adobe. A pak volně vyvíjený soft, kde lze obvykle stáhnout obě verze - jako u MPC.
Celeron píše:Když se pod čsob zkusíš přihlásit v čemkoliv a zjistí se, že máš XP, tak tě to vůbec nepustí dál. Rovněž pokud nemáš IE11 a poslední nebo předposlední Javu.
Jedu stále na XP, ČSOB mi jde normálně (Chrome) a daňový portál jakbysmet.
Jó? A jak to děláš když na stránkách čsob píšou že Chrome ukončil podporu Java?
trubka píše:To Celeron Já nevím čím to je. Mám SP3 a fakt mi to šlape.
Tohle píše ČSOB
Nekompatibilita Mozilla Firefox a Java 64-bit Dne 19.4.2016 vydala společnost Oracle novou verzi Java (8u91), která ve verzi 64-bit, v kombinaci s internetovým prohlížečem Mozilla Firefox, neumožňuje přihlášení do internetového bankovnictví prostřednictvím čipové karty.
Od 12. ledna 2016 ukončuje společnost Microsoft podporu svého internetového prohlížeče Internet Explorer pro verze 10 a starší. Všechny tyto starší verze prohlížeče Internet Explorer přestane Microsoft podporovat.
Nevím, jak moc podstatné je co ČSOB píše, podstatné je, že už léta jedu v Opeře, do loňska v XPéčkách, teď v desítkách, 32 i 64 bitových a ČSOB bankovnictví mi jede v pohodě. Občas zkusím i Chrome a přes některá upozornění to taky normálně funguje.
K té Javě v Chromu - Chrome sice ukončil podporu Javy, ale neukončil činnost Javy. Čili zatím pokud tam Java je, tak asi běhá.