Už rostou...

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
Celeron

#361 Příspěvek od Celeron »

serviceman píše:Klíšťata žádná, ani kocour ještě nic nechytil. Ono je poměrně sucho. Ty houby snad vytáhl úplněk.

Sucho? Tak to u nás ne. K tobě to mám 65 km a tady napršelo strašně moc. Na zahradě jsem sázel keřovou azalku, pro kontejner jsem kopal ďouru 60 cm hlubokou a bylo mokro až na dno. Nojo ale houby stejně nerostou.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
kokun

#362 Příspěvek od kokun »

Tak jste mně navnadili, že jsem to dnes ráno už nevydržel a vyrazil jsem na obhlídku rajonu.
Sice až v 7.30 (to už chodí většina houbařů z lesa), ale jak píšu, hlavně mně tam hnala zvědavost. Byl jsem tam totiž na "obhlídce" taky 2 dny před vánocema 2015 (22.12.) - houby žádné (sice jsem jednoho praváka tehdy našel, ale už se rozpadal - k sebrání byl "zralý" tak 3 týdny předtím), zato jsem "našel" 2 skládky klád a Lakatoše i s traktorem, zaparkované "v mé lokalitě". Podhoubí už bylo zničené - koncem listopadu byly asi 3 mrazivější dny.
Celou zimu mně ale vrtalo v hlavě, kam až s těžbou došli. Tak na "jednom mém nalezišti" je už jenom mýtina a vysázené borovice (předtím to byl smrkový les). To je vpravo od cesty - vlevo se sice netěžilo, ale haldy vrchů a větví jsou natahány tam, na "mém 2. nalezišti". :cry:
Takže, čím jsem starší, tak abych chodil zase ještě výše a hledal "nová naleziště"! 8O :cry:

V PO byly v Čechách bouřky a přívalové deště i s kroupami. Dnes prý zase.
U nás v UT jen takový "zahradnický" - pršelo jen asi hoďku. Pod některými trsy brambor sucho.
A v lese sucho! Jak mají z tohoto růst houby? Sice jsem úplně s prázdnou nepřijel, ale nebylo toho ani na talíř. Později sem přidám foto.
Koneckonců, pro začátek aspoň něco. :wink:

Konečně i to foto:
Přílohy
28.5.2016.jpg
1 pravák (hřib smrkový)
4 kozák březový
1 babka (hřibžlutomasý)
1 sináček (hřib kovář)
(106.97 KiB) Staženo 36 x
Naposledy upravil(a) kokun dne 01 čer 2016, 20:05, celkem upraveno 1 x.
Honza - kokúň

#363 Příspěvek od konosuke »

včera u nás sprchlo a dneska taky, ne moc sice ale...
http://tn.nova.cz/clanek/uz-rostou-hrib ... ivost.html
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
kovar

#364 Příspěvek od kovar »

Přátelé toto je můj dnešní úlovek.
Přílohy
DSCN4049.JPG
(197.39 KiB) Staženo 51 x
Lepší vrabec v hrsti nežli blechy v srsti.
KUBO

#365 Příspěvek od KUBO »

:potlesk:
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
Cust

#366 Příspěvek od Cust »

ten mobil byl ve smrkovém či borovém lese?
kovar

#367 Příspěvek od kovar »

kokun

#368 Příspěvek od kokun »

Konečně doplněno foto i do SO příspěvku (na předch. straně). :oops:

V noci z NE na PO kolem 2. hod. u nás bouřilo - třískalo, blýskalo, ale deště nakonec moc nespadlo (ráno bylo v kýblech napršeno tak 2,5cm) - ale dík aspoň za to.
Dnes jsem se ocitnul v tomtéž lese vlastně náhodou a ještě o hod. později, než v SO (původně jsem měl v úmyslu tam zajet až koncem týdne).
Ve vysokém lese nebylo nic, tak jako v tu SO. Na kraji lesa je ale taková menší houština (smíšenina bříz, lísek, nějaká osika, smrček ... zkrátka smíšenina).
Je to poměrně husté, tak tam slunce moc nemůže - tím pádem tam vlhkost vydrží poněkud déle.
Když jsem v SO našel ty kozáky a "janka" ani jednoho, říkal jsem si, na ně je ještě brzy. Dnes jsem naopak našel nejdříve ty 3 "janky", pak teprve ty kozáčky.
Už v SO tam byly také maličké lišky - ty ale do dneška vyrostly jen o velmi málo, stále jsou malé (pouze tam přibylo ještě jedno menší "hnízdo"). Snad tam na mně ještě počkají (než vyrazí do terénu taky konkurence - je to příliš "na ráně"). :wink:

Tak dnešní (trošku plnější) talíř:
Přílohy
1.6.2016.jpg
3 "janci" (křemenáč osikový)
3 kozáci březoví
(102.93 KiB) Staženo 39 x
1.6.2015a.jpg
Už se krájelo do omáčky :-))
(101.38 KiB) Staženo 41 x
Honza - kokúň

#369 Příspěvek od kovar »

Jendo co dodat?
Prostě nádhera! :D
Celeron

#370 Příspěvek od Celeron »

U nás 3 x pořádně lilo a po celý zahradě mám v posekaný trávě desítky houbiček průměru cca 20 mm ale jednotlivě, žádný trsy jako v jednom místě už léta.
Takže by mohlo něco růst, když jsou i na slunci na zahradě. V pátek si přivstanu a dojdu se kouknout.
Jirka

kovar

#371 Příspěvek od kovar »

Celeron
Koukni tady , jestli nejsou náhodou jedlé.
http://www.houbareni.cz/houby.php
Celeron

#372 Příspěvek od Celeron »

kovar píše:Celeron
Koukni tady , jestli nejsou náhodou jedlé.
http://www.houbareni.cz/houby.php

Díky za odkaz ale to bych nad tím seděl asi tak 2 dny. :) Zítra nafotím, jestli najdu makro.

edit: Tak to vypadá na kropenatec otavní, jedovatý. No stejně pošlu.
Jirka

Celeron

#373 Příspěvek od Celeron »

Dnes jsem podlehl a vyrazil. Za 2 hodiny v lese jeden žluťák a jedna částečně plesnivá babka. :cry: V lese nerostou ani prašivky, jen na pařezech. Hledačem to není, potkal jsem dva lidi a s těma svejma houbama jsem byl mezi nima king. :wink: Shodli jsme se, že intenzivní těžbou se změnilo mikroklima a navíc, asi je zničený podhoubí, protože v tom lese vloni skoro nepršelo a taky nic nerostlo. Schválně jsem šťoural kudlou v zemi a pod 10 cm naprostej suchopár.
Asi po 30 letech začnu chodit jinam, tenhle les je odepsanej.
Jirka

kokun

#374 Příspěvek od kokun »

kokun píše:Už v SO tam byly také maličké lišky - ty ale do dneška vyrostly jen o velmi málo, stále jsou malé (pouze tam přibylo ještě jedno menší "hnízdo"). Snad tam na mně ještě počkají (než vyrazí do terénu taky konkurence - je to příliš "na ráně"). :wink:

Tak nepočkaly - tedy ty lišky.
Byl jsem tam už včera ráno, ale nestíhám sem ani napsat.
Buďto se už i konkurence probrala ze "zimního spánku", anebo zmizely nwm kam. Ale měl jsem je trošku přikryté malou větévkou a ani ta tam nebyla. Taky by to vysvětlovalo, že jsem tam našel pouze jednoho malého "janka".
Přesto jsem si prolezl kus "mého rajonu" - výsledek sice nic-moc, ale co už, přecejen je pořád začátek sezóny. A stále u nás jen málo pršelo.

Včerejší úlovky:
Přílohy
4.6.2016.jpg
3 praváci (smrkáči, dubák)
3 masáci (muchomůrka růžovka)
1 kozák březový
1 janek (křemenáč osikový)
1 ???
(103.64 KiB) Staženo 53 x
Honza - kokúň

#375 Příspěvek od konosuke »

Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“