Sháním kvalitní monitor 22 " 1920x1200
Moderátor: Moderátoři
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Sháním kvalitní monitor 22 " 1920x1200
Panel by měl být ideálně S-PVA. Podsvícení LED.
Ve 24 " by problém nebyl, našel jsem hezký EIZO, ale asi by byl už velkej, mám rohovej stůl, musel by být více utopenej, abych obsáhl úhlem pohledu celou plochu. Nikde jsem nic nenašel. Nemá někdo tip?
Štve mě, že kdejakej pidi mobil má full HD, ale na monitory s lepším rozlišením kašlou.
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Největší problém je ten můj stůl, vypadá podobně jako tento. Vyhovuje mi, ale ty poličky prostě limitují šířku monitoru. 24 " bych musel "zapustit" dovnitř, abych viděl celou plochu a nezavazely by mi ty boky. Možná kdybych to vyzkoušel, tak by to šlo, ale kdyby ne, tak co pak s monitorem.
Jinak koukám přednostně po značkách EIZO, NEC, Fujitsu, Iiyama, Philips taky jde. Ale nikde nic.
Tohle ve 22 " a jsem spokojenej, i cena je super.
VA panel obecně používá míň výrobců, u lepších PC monitorů dominuje IPS a jeho modifikace.
Pokud tam mas uzkou mezeru mezi polickama, muzes tam dat 32" monitor na vysku. Je to pomerne netypicke reseni, ale da se na to zvyknout, ja to tak chvili mel. Budes mit rozliseni 2160x3840, takze na sirku podobne jako 22". Nahoru si muzes hodit treba postu, TV nebo neco co se tolik nepouziva. Napriklad pro navrhovani DPS je to idealni, nahore mas schema, dole desku
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
To asi jo, ale mě přece zajímá jen zobrazovací plocha, že bude schovanej rámeček mi vůbec nevadí. Ta udávaná úhlopříčka je právě zobrazovací plocha, ne celková i s rámečkem.
2termit256:
Na výšku tam nic nedám, protože nad monitorem je police, jinak je to zajímavej nápad.
Obecně na práci mi ty 16:9 nudle nepřipadají vhodný, klidně bych měl radši slušnej 4:3 monitor, ale zas s lepším rozlišením, než 1600x1200.
Teď když sedím dejme tomu v optimální pozici, tak vidím na každé straně ještě tak skoro 2 cm volnýho místa od konce rámečku, takže tak 4 cm od konce zobrazovací plochy. Teoreticky tam vejde ta 24 ", ale nevím, jak to bude vypadat, když to bude takto těsný a každý pohnutí hlavou mi začne zakrývat obraz.