PLC Domat
Moderátor: Moderátoři
PLC Domat
Podle manuálu nastavím přepínače a mělo by to mít defaultní IP adresu a mělo by jít na ní pingnout. Ale nic. Nějaký nápad?
Na PC jsem si nastavil 192.168.1.44 a pustil ping na celý rozsah 192.168.1.x. Nikde nic. Obojí je píchnuté do switche. Zbytek sítě běží na 192.168.88.x.
Oba dip přepínače (SW1, SW2) mám nastavené na ON.
Koukal jsem na DHCP server a o adresu si to neřeklo (jako router je tam Mikrotik hAP lite, ale celou síť mám na 1Gb switchi).
Jako můžu si zkusit nacvaknout křížený kabel a zkusit to napřímo, ale moc šancí tomu nedávám.
Jiný verze mají displej a tlačítka. Já mám verzi bez displeje.
Seriové porty to má, ale ty se používají snad jenom v aplikaci.
Jsem myslel, že tu někdo bude mít nějakou zkušenost a místo toho vám tady přepisuju celej manuál.
http://domat-int.com/wp-content/uploads/domat_IPLC5xx_cz.pdf
Kód: Vybrat vše
IPLC500, IPLC510, MXPLC s deskou MXL
Podstanice s OS Linux. Má vlastní firewall, který se konfiguruje automaticky (skriptem), takže např. při změně portu pro SoftPLC Link (standardně 12345) se překonfiguruje i firewall, aby nové číslo portu bylo dostupné. Při standardním nasazení jsou ve firewallu pro příchozí připojení povoleny tyto porty:
TCP
12345 SoftPLC Runtime – přístup k datům protokolem SoftPLC Link
22 SCP server (pro kopírování souborů a nahrávání programu)
UDP
8002 systémové servisní služby
Mapování portu TCP 12345 na veřejnou IP adresu je běžnou praxí, bezpečnější řešení ovšem poskytuje router a VPN.Ako univerzalny prevodnik sa da pouzit RS232 kabel k nejakemu staremu mobilu (ked sa este nepouzivalo USB) - konektor sa odstrani a su tam bud 3 alebo 4 droty - GND, RX, TX a pripadne VCC. Rychlost treba vyskusat (najcastejsie su 115200, 57600 a 38400 bps), takmer vzdy sa pouziva 8 bitov, ziadna parita a 1 stop bit.
Poslední, co mě napadá je vytáhnout desku s procesorem. To PLC se skládá ze dvou PCB - spodní má na sobě zdroj, baterku, konektory a asi i budiče. Vrchní destička je procesor a paměti. Když to vytáhnu, ztratí to napájení od baterky.
_luky_ píše:Poslední, co mě napadá je vytáhnout desku s procesorem. To PLC se skládá ze dvou PCB - spodní má na sobě zdroj, baterku, konektory a asi i budiče. Vrchní destička je procesor a paměti. Když to vytáhnu, ztratí to napájení od baterky.
Tak vyzkoušeno. Deska s procesorem venku, půl hoďky jsem počkal, vrátil na místo a stejně to neodpovídá na ping.