problém s koncovým zesilovačem s TDA 7250

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
gastro

problém s koncovým zesilovačem s TDA 7250

#1 Příspěvek od gastro »

Zdar chlapy,mám v jukeboxu orig továrně osazenou desku koncového zesilovače 2x200? W s TDA 7250 podobnou jako je k vidění na netu,jen s černými koncovými tranzistory vedle sebe na chladiči (typ teď nevím).Deset let makal bez problémů,ale teď vždy tak od půlky výkonu zapíská a zmlkne,trošku uberu volume a naskočí.Nechce se mi měnit celá deska ale ani jsem nesehnal tu s Tranz na desce.Byl provozovaný v dost horku a někde jsem slyšel že by mohli být vyschlé elity?Které?Nebo máte jiný typ?Pro info jsem našel fotku ale já mám tranz na desce.Děkuji za radu.
Přílohy
w611.jpg
(29.49 KiB) Staženo 151 x
Ivan_Ryger
Bydliště: Jára Cimrman- "Uppsala, Uppsala,... tam jsem taky nebyl"

#2 Příspěvek od Ivan_Ryger »

Odporúčam si to dať opraviť nejakému odbornému servisnému technikovi. Nikto vám nepovie pri letmom pohľade na dosku, ktorá súčiastka je zlá, pokiaľ ju nezmeria.
Univerzálnu radu, ktorú niektorí ľudia obľubujú je vymeniť všetky elektrolyty na doske, no ak to urobíte, aj tak vám obvod nemusí fungovať.

Toto môže byť aj poškodený Bucherotov člen na výstupe zosilňovača, keď to takto začína oscilovať.
EKKAR

#3 Příspěvek od EKKAR »

Navíc budicí obvod TDA7250 je známej tím, že rád likviduje koncový trandy. Má totiž právě v části, která má za úkol hlídat bezpečný provozní podmínky externě připojenejch koncovejch trandů konstrukční chybu, ochrannej obvod se rozkmitává a tranzistory odlítnou, i když se zrovna nenacházejí v limitní pracovní oblasti. Poradil bych se s někým, kdo umí postavit 200W konec z diskrétních součástek nebo aspoň doporučit osvědčenou stavebnici s podobným výkonem a tu desku s TDAčkem bych nahradil ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“