Regulator pre 3-fázovu el.špirálu 400V 12kW

Měřáky, automatizační technika, regulační technika

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Mirda

#16 Příspěvek od Mirda »

Když máš 25A jistič a 12 kW topení tak by jsi potřeboval něco na způsob wattroutru jak je tomu u fotovoltaik, aby to zapínalo jen mezi odběrem ostatních spotřebiců, popřípadě omezilo výkon topení do limitu těch 25A .
Oliver_Micka

#17 Příspěvek od Oliver_Micka »

Mirda píše:Když máš 25A jistič a 12 kW topení tak by jsi potřeboval něco na způsob wattroutru jak je tomu u fotovoltaik, aby to zapínalo jen mezi odběrem ostatních spotřebiců, popřípadě omezilo výkon topení do limitu těch 25A .

Spirala nepojde stále. Ale len za urcitých podmienok. ( nebudem doma a teplota vody v nadrzi klesne pod 40°C ) atd. Preto aj riesim regulátor aby som vedel výkon spiraly obmedzovať.
Programovanie PLC ( siemens, allen-bradley, eaton atd ) Regulacia a Meranie, Automatizacia.
dracekvo

#18 Příspěvek od dracekvo »

Mám doma něco podobného. Přes SSR relé si reguluju výkon velké plotny 6kw 0-100% tak, že spínám od 0 až po 10 vteřin v krocích 0.1 vteřiny. Tj 25% výkonu znamná, že 2.5 vteřiny mám seplý vstup a 7.5 vypnutý a tak furt dokola.
Funguje to dobře a nepotřebuju na to analog výstup ani další udělátka :)
TAKJAN

#19 Příspěvek od TAKJAN »

A co flikr?
dracekvo

#20 Příspěvek od dracekvo »

To bylo na mě?
Nejspíš tam nějaký bude, ale na úsporkách žádné změny svitu nepozoruju. SSR spíná v nule, tak se to možná nějak vytratí. Třeba někde jinde by to problém mohlo dělat, ale u mě v pohodě.
Ještě je druhá možnost a to si spínat každé těleso zvlášť a mít tak dělený výkon po 1/3.
Odpovědět

Zpět na „Měření, regulace a automatizace“