Azbest
Moderátor: Moderátoři
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Azbest
skelná vata vypadá jinak, navíc azbest který se používal měl většinou světle šedou barvu
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
- Artaban001
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Lukas-Peca píše:... foukanou izolaci na podhledu...
Foukaná izolace s azbestem?
To mě nejde moc do sebe, azbest byl podle mě zakázanej mnohem dřív, než se přišlo s technologií foukané izolace. Není ta přísada třeba čedič (něco jako "kamenná vlna" - Rockwool atd) ?
BTW, Rockwool je nehořlavej.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Jinak s azbestem mám letos jednu zajímavou zkušenost- volala mě máti, že bude sběr nebezpečného odpadu, že jestli bych jí tam odvezl nějaké věci. Tak jsem to naložil, nahoru hodil tři vlnovky z eternitu. Dojel jsem ke kontejnerům, pracovníci sběrné firmy mě hned upozorňovali, že tohle neberou, že je to nebezpečný odpad.
V úžasu jsem ukázal na bok kontejneru, kde bylo napsáno "Nebezpečný odpad".
Tak se potom začali vymlouvat, a že to musím odvézt na příslušný sběrný dvůr.
Tak nevím.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Pokuta pro firmu byla přes 1,5mil Kč, pro obec několik set tisíc. Starosta kvůli tomu nebyl znovu zvolen ačkoliv o problému zřejmě ani nevěděl a spoléhal na zmíněnou "specializovanou firmu".
https://en.wikipedia.org/wiki/Asbestos
http://zpravy.idnes.cz/vrazedny-azbest- ... anicni_ash
Pro oběti a jejich příbuzné je zahájení procesu vítězství. "Někteří lidé za to bojovali více než 20 let," řekla agentuře AFP Elisabetta Dorato, která žije v nejvíce postiženém městě Casale Monferrato, kde zemřelo na patnáct set lidí, a která přihlížela tomu, jak umírá její matka a teta.
"Bude to trvat ještě třicítku let, zemřeme všichni," podotýká. Taková je inkubační doba mezoteliomu, někdy označovaného jako azbestová rakovina. Je to agresivní forma zhoubného nádoru plic, pobřišnice nebo osrdečníku.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Kdyby to teda azbest byl, jak se vůbec má likvidovat? Je nutné zaplatit certifikovanou firmu, nebo ho můžu odstranit sám a následně jej uložit ve sběrném dvoře? Podle zákona jsem povinen zabránit rozšíření do okolí - když je to uvnitř budovy a žádné další stavební úpravy nebudou prováděny, je to snad moje věc.
Jinak mi přijde, že se z toho dělá kovbojka a pár firem z toho má prima kšeft. Pokuta 1,5 MKč za kus eternitu asi mluví za vše. Nebo si pamatuju zprávu TV Nova, že obyvatelé nějakého pražského sídliště jsou v ohrožení, protože se pod chodníkem našel zakopaný kus nějaké azbestové krytiny.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele: