Je to problém? Nemůže se poškodit elektronika? Další otázka zní, mají všechny fotoaparáty pojistku za hlavním akumulátorem? Můj stařičký Nikon Coolpix 3100 jí má. U L25 jsem jí neviděl, ale také jsem měl sundaný jenom zadní kryt. Děkuji za reakce
Dvě otázky o napájení fotoaparátů
Moderátor: Moderátoři
Dvě otázky o napájení fotoaparátů
Je to problém? Nemůže se poškodit elektronika? Další otázka zní, mají všechny fotoaparáty pojistku za hlavním akumulátorem? Můj stařičký Nikon Coolpix 3100 jí má. U L25 jsem jí neviděl, ale také jsem měl sundaný jenom zadní kryt. Děkuji za reakce
Jestli něco nevypadá, jako pojistka, neznamená, že by to jako pojistka nemohlo sloužit. Naopak - nikde není psáno, že pojistka je povinná. Někteří výrobci je nepoužívají vůbec.
A, i kdyby šlo o akumulátor: kapacita nehraje roli, je-li připojovaný podle podmínek v návodu, to znamená nabitý.
V UPS se používají akumulátory o kapacitě v řádu jednotek až desítek ampérhodin, což není ani tak důležité, jako to, že jsou určené pro odběry ve více desítkách ampérů a dobíjecí proudy v jednotkách. A mají nepatrný vnitřní odpor. Když je připojíš vybité, musí pojistka uchránit nabíjecí obvod před zničením nadproudem.
Jinak řečeno - nemůžeš srovnávat zálohovací baterii s olověným akumulátorem.
Tady na EB jsem četl, že nabíjení autobaterie přes UPS jí zničí(tu UPS). Tak jsem se lekl, že to může hrozit elektronice foťáku. Ale neuvědomil jsem si, že se jedná o mnohem menší proudy.
A kutilmile - nelituju tě