Instalace WinXP
Moderátor: Moderátoři
Instalace WinXP
Mám driver na USB klíčence (možná je to on). Stahoval jsem z "AMD RAID/AHCI Driver (Preinstall driver, press F6 during Windows* setup to read from floppy)". Je to
soubor exe. Bios klíčenku detekuje.
http://www.gigabyte.cz/products/page/mb ... /download/
Našel jsem na flashce ještě soubor viz. příloha. Což by měl být ovladač a klíč pro registr.
Pochybuju, že by to bylo použitelné ve tvém případě - nejspíše budeš mít odlišný HW.
Anebo pokud to HW utáhne, nainstaluj prostě Win 7 Home premium. Ten bude zajisté akceptovat jiné medium než 1.44MB disketu.
Prostě máš starý SW a nový HW a jiné zvyklosti v době vzniku XP se projevily.
- Přílohy
-
AHCI.zip- (282.61 KiB) Staženo 148 x
Ale postup je v podstatě stejný. Nainstalovat v režimu IDE a pak to nějak přinutit do AHCI. Některé instalátory AHCI driveru umí zapsat do registru i AHCI zařízení, i když právě není aktivní.
Jinak zjevně jste manuál četl blbě, protože tam se nemluví o USB flash disku, ale o USB floppy drive, čili disketovce s USB připojením.
že se má vypnout AHCI, a píšou o USB FD, kterou má málokdo? Po úpravě Biosu, to již nabízí instalaci na HD. Obávám se, že nainstaluji a potom to nepůjde spustit. Napíšu
jak to dopadlo.
- pocitujlasku
1) prepnut v biose na legacy mode
2) integrovat ovladac do instalacky - ja som to robil cez nlite + vies si tam dotahat aktualizacie, pripadne rovno zaintegrovat novsie napr. dosky, grafiky... + napr. tam napevno zadat produkt key, uzivatela, nazov pc... a pri instalacii s tym neotravuje.
3) zohnat fdd a disketu.
Pozor ale, ovladace musia byt rozbalene, teda ziadny exe, ale *.inf a *.sys +pripadne dalsie subory.
v BIOSU na AHCI. To dělat nebudu. Vše bez FD USB.
2) Mám ještě jeden MB, kde také nejdou XP. Je připojen HD z jiného PC, na kterém je dualboot. Linux jde. Všude v BIOSU jsem vypnul UEFI. Secure Boot- Other OS. Najede obrazovka boot Win (možnost nouzového režimu), ale dál se nedostanu. Je možno i zde mít XP? Přeinstalovat?
Nejsem maniak na XP, používám ho málo. Některý HW mě na Linuxu nejde, chci tedy mít na jednom PC oba systémy. WinXP na net nepřipojuji.
mini-box.com/online/MBD-ASUS-J1800I-A/MBD-ASUS-J1800I-A-manual.pdf
Linux ma drivery vsetky (pokym nemas vlastnorucne skompilovane jadro) a pouziju sai tie spravne podla toho, aky HW je pritomny. Mam jeden testovaci disk, ktory pripajam podla potreby na rozne dosky - nabootuje to na vsetkom.
- petula
- Kontaktovat uživatele:
nobis píše:Je zajímavé, že v manuálu MB je uveden jako OS, Win8.1 a vyšší. Win7 je již odepsán. Kdo
by ještě používal mrtvolu. Pokusem o instalaci XP, čůrám asi proti větru.
Nečekal jsem, že Win půjdou. Doufal jsem max. v nouzový režim a požadavek na ovladače.
Možná někdo ví, k čemu je "Bupdater_V130.zip".
stále používám winXP a to na počítači z roku 2004, který měl dodnes jen 1x poruchu (zdroj). Jinak tento počítač stále jede každý den 12 hodin i více. Moderní Win 7 mám též. Jsou na mém nejmodernějším stroji, který je z roku 2009.
Windows 8 nechci, prý jsou tak blbé, že je Microsoft už dává zadarmo...
Takže asi tak, také močím proti větru