jak plašit vlaštovky
Moderátor: Moderátoři
jak plašit vlaštovky
mám menší problém s vlaštofkama... sem v paneláku v 6 patru, po celkové rekonstrukci,,, a už celý týden se mi sem snaží do rohu okna naštěhovat vlaštofky. už dvakrát sem jim to seškrábnul špachtlí, celý večery je plašim, pověšený cédéčko nezabírá, ještě skusim fotku dravce. ale narazil sem na nějaký elektroplašiče ptáků. takže bych se chtěl optat jestli ty plašiče fungují a hlavně jak fungují ??? někde sem narazil že by to mělo mít náhodně měnící se frekvenci od 1kHz do 30kHz.... je to možné ??? a jakého výkonu?? abych tu nepískal na celý sídliště,,,
A kutilmile - nelituju tě
Jimmi2 píše:Dřív byli lidé rádi, že mají na domě vlaštovčí hnízdo.....
Jojo, téměř 20 let jsme hnízdo jiřiček na balkoně měli, někdy i dvě, tři. Také jsme ani v mokrých letech neměli komára v bytě, ale nějak se to mezi nimi rozneslo, že je tu máme rádi a že je tu pro ně bezpečno, že se pravidelně přemnožily a, když jich bylo v hnízdě sedm a víc, většinou hnízdo nevydrželo. Tak si přistavěly další, větší, o kousek vedle. A po těch původních zbyly dost nepěkné stopy. Co vypadlo z těch starých hnízd, snad netřeba vypisovat, zrovna tak, jako o tom dobře pohnojeném okolí, spíše to vypadalo, jak pod hnízdem kormoránů. A co teprve, když se do těch hnízd po odletu jiřiček snažili nacpat vrabčáci tak nešikovně, že je roztrhli, a pak sedali v řadě na zábradlí a tři čtyři dny držkovali a držkovali, něco o tom, že jako mají nárok nové hnízdo, jako bych mohl za to, že si ho sami vybydleli. A to se vlastně nabourali bez práce a do cizího.
Ale, jak říkám, na nový povrch už jiřičky nikdy nic nepřilepily.
- serviceman
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Ale co mě teda vadí, tak je ten párek hrdliček, protože tak posr... keře po celý zahradě, to je teda zážitek.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Posr... jsou keře, když jim dám vzduchovku, můžou tu hrdličku zastřelit. Mě to jen vadí, ale teď to spláchl déšť.