Záhadná součástka
Moderátor: Moderátoři
Záhadná součástka
přestalo mi fungovat elektrické koště, baterii jsem změřil, byla nabitá. Rozebral jsem jej, schéma jednoduché - vše v sérii - baterie - vypínač - záhadná součástka - motorek a zpět na baterii. Všechno bylo po proměření OK, tak jsem to složil bez opravy a koště zatím funguje.
A teď ta součástka. Vypadá jak keramický kondenzátor, tj čtvereček přibližně 10x10 mm, velmi tenký, světle hnědý s nápisem GP100. Kondenzátor to ale nebude, protože je v sérii a navíc ohmmetr naměřil 22 Ω a to v obou směrech (polaritách). Nevím jaký to má smysl - omezení proudu? Šetří baterii?
Děkuji za odpovědi.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
pro informaci, to je tohle: Swivel Sweeper MAX - elektrická metla
Máme jej asi tři roky, manželka je s ním nadšená, během jedné minuty je uklizený celý byt, je to lehounký, dostane se to všude, do rohu, pod skříně a kočky z toho nemají strach, protože je to tichý.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...